ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serbia a decis marți să declare ziua de 27 septembrie zi de doliu național după ce poliția kosovară a omorât patru sârbi, dintre care 2 împușcați în cap, în apropierea graniței cu Serbia, la o mănăstire unde sârbii se baricadaseră din cauza atacurilor albaneze.
 
"Am pus acest teritoriu sub control. S-a făcut după mai multe bătălii consecutive", a declarat Xhelal Svecla, ministrul kosovar al afacerilor interne.

Împușcăturile de duminică au început în jurul orei 03:00 (01:00 GMT), după ce poliția a declarat că a ajuns la mănăstirea Banjska, unde fusese semnalată o blocadă.

Polițiștii susțin că au fost atacați din mai multe poziții cu "un arsenal de arme de foc, inclusiv grenade de mână și rachete trase din umăr", au precizat ei într-un comunicat. Președintele autoproclamatului Kosovo, Vjosa Osmani, a dat vina pe „bandele criminale sârbe” pentru atac.