ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au pus în aplicare, joi, 13 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind violențele din noaptea de 01/02 februarie înregistrate în Piața Victoriei.

În urma cercetărilor efectuate până la această dată  și în baza colaborării cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au fost identificate mai multe persoane, despre care există date și indicii că au participat la acțiunile violente menționate.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și ridicate peste 3.000 materiale pirotehnice ce urmează a fi expertizate.

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciului Investigații Criminale.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se arată într-un comunicat al DGPMB.

În noapte de 1 spre 2 februarie, mai mulți protestatari, presupuși membri ai galeriilor de fotbal, s-au ciocnit violent cu jandarmii care supravegheau protestele anti-guvernamentale din Piața Victoriei.Câțiva demonstanți și un jandarm au fost răniți. În momentul începerii violențelor, protestatarii pașnici au părăsit Piața.