ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 30 mii de cetățeni ai Israelului vor ajunge în septembrie în Ucraina, tranzitînd Republica Moldova, conform portalului Noi.md

Anunțul a fost făcut pe 8 august de miniștrii afacerilor externe ai Moldovei și Israelului. Potrivit lui Nicu Popescu, cetățenii israelieni intenționează să ajungă la un festival care va avea loc în orașul ucrainean Uman.

Ministrul din Israel a numit „operațiune majoră” tranzitul prin Moldova a cetățenilor țării sale și a declarat că „poate contribui la economia Republicii Moldova”, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Ministrul Nicu Popescu a declarat că a discutat cu oficialul din Israel despre facilitarea tranzitului prin Moldova a cetățenilor israelieni.
 
„Lucrăm împreună pentru a facilita tranzitul Republicii Moldova al acelor cetățeni ai Israelului care urmează să se îndrepte spre localitatea Uman din Ucraina, în luna septembrie, pentru a participa la festivalul anual de la Uman în memoria lui Rabin Nahman. Am discutat acest subiect pentru a găsi modalități de cooperare împreună”, a comunicat Popescu.
 
Ministrul afacerilor externe al Statului Israel Eli Cohen a spus că aproximativ 30 de mii de cetățeni ai Israelului se vor deplasa în Ucraina, prin Republica Moldova. „Am discutat cu colegul meu vizita cetățenilor Israelului în Uman, luna viitoare. Conform estimărilor noastre, circa 30 de mii de cetățeni israelieni vor merge în Ucraina prin Moldova. Deci va fi o operațiune majoră și vă mulțumim domnul ministru pentru cooperare cu referire la acest subiect. Este foarte important, cu siguranță poate contribui la economia Republicii Moldova”, a spus oficialul străin, în cadrul unor declarații de presă la Chișinău.