Creștin ortodocșii îl prăznuiesc  la 30 mai pe Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul. Acest Preacuvios a trăit în veacul al IV-lea și era din părțile Răsăritului, unde s-a făcut călugăr.
 
Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul a pustnicit cu mari osteneli în deșert. Mergând la Constantinopol pentru a apăra credința ortodoxă în zilele lui Valens Arianul (364-378), care se ridicase cu război împotriva goților, întâlnindu-l pe Valens, Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul l-a rugat să deschidă biserica ortodocșilor.
 
„Dar împăratul neascultându-l, el iarăși i-a ieșit înainte și l-a dojenit asemenea  (…) dacă vrea să nu piară fugind din fața vrăjmașilor la război. Și scârbindu-se împăratul de îndrăznirea Sfântului, a poruncit să-l bată și să fie aruncat în mărăcini. Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul ieșindu-i înainte a treia oară, i-a apucat calul de frâu arătându-i aevea pieirea, de nu va întoarce bisericile creștinilor. Împăratul mâniindu-se, l-a dat pe seama lui Satornin și a lui Victor, poruncindu-le să-l pună sub pază până ce se va întoarce cu pace. Atunci i-a zis Sfântul: «De te vei întoarce cu pace, înseamnă că mie nu mi-a grăit Dumnezeu; dar tu vei da dosul și vei fugi dinaintea vrăjmașilor tăi și vei fi prins și-ți va fi sfârșitul vieții tale prin foc»”.

Cuvintele Sfântului Cuvios Isaachie Mărturisitorul s-au adeverit. Biruit, Valens Arianul a scăpat într-o șură de paie, împreună cu prepozitul care, fiind părtaș al eresului, îl întărâta pe acesta împotriva ortodocșilor. În acea șură au fost arși de goți. Iar Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul a fost mărit pentru proorocia sa și pentru mărturisirea ortodoxiei. A trăit restul vieții în Constantinopol până s-a mutat la Domnul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews