Sfântul Andrei, arhiepiscopul Cretei, pomenit în calendarul creștin ortodox la 4 iulie, s-a născut la Damasc,  în anul 660. De la o vârstă fragedă a fost făcut diacon de către Patriarhul Ierusalimului și a participat la Sinodul al 6-lea Ecumenic din 680-681, fiind trimis cu mărturisirea de credință a Bisericii din Ierusalim la acest sinod. 

După o vreme a fost ales episcop în Creta. El a alcătuit cărți pline de înțelepciune, în care s-a arătat cuvântător iscusit și insuflat de Dumnezeu. 

Pe lângă alte scrieri, Sfântul Andrei a alcătuit Canonul cel Mare, care se citește în Postul Sfintelor Paști. Și-a păstorit credincioșii cu frică de Dumnezeu, fiind tuturor pildă vie și jertfelnică de dăruire. 


Tot în această zi pomenim pe Sfânta Cuvioasă Marta, mama Sfântului Simeon din Muntele Minunat (sec. 6), care a viețuit făcând multe fapte bune și primind străinii. Ea avea multă credință în Maica Domnului, care îi vestise dulceața veșnicelor bunătăți ce o așteptau în Împărăția cerurilor. 
Și mutându-se de la cele pământești, s-a arătat celor care păzeau moaștele ei, făcându-i să se bucure și zicându-le că a luat mare dar de la Dumnezeu și că se află în lumină și în nespusă bucurie, nu numai pentru rugăciunile fiului ei, Sfântul Simeon din Muntele Minunat, ci și pentru că a suferit pentru Dumnezeu multe ispite și necazuri.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews