ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Andrei, arhiepiscopul Cretei, pomenit în calendarul creștin-ortodox la 4 iulie, s-a născut la Damasc, în anul 660. De la o vârstă fragedă a fost făcut diacon de către Patriarhul Ierusalimului și a participat la Sinodul al 6-lea Ecumenic din 680-681, fiind trimis cu mărturisirea de credință a Bisericii din Ierusalim la acest sinod. 

După o vreme a fost ales episcop în Creta. El a alcătuit cărți pline de înțelepciune, în care s-a arătat cuvântător iscusit și insuflat de Dumnezeu. 

Pe lângă alte scrieri, Sfântul Andrei a alcătuit Canonul cel Mare, care se citește în Postul Sfintelor Paști. Și-a păstorit credincioșii cu frică de Dumnezeu, fiind tuturor pildă vie și jertfelnică de dăruire. 

Tot în această zi pomenim pe Sfânta Cuvioasă Marta, mama Sfântului Simeon din Muntele Minunat (sec. 6), care a viețuit făcând multe fapte bune și primind străinii. Ea avea multă credință în Maica Domnului, care îi vestise dulceața veșnicelor bunătăți ce o așteptau în Împărăția cerurilor. 

Și mutându-se de la cele pământești, s-a arătat celor care păzeau moaștele ei, făcându-i să se bucure și zicându-le că a luat mare dar de la Dumnezeu și că se află în lumină și în nespusă bucurie, nu numai pentru rugăciunile fiului ei, Sfântul Simeon din Muntele Minunat, ci și pentru că a suferit pentru Dumnezeu multe ispite și necazuri.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews