ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de pompieri al orașului New York (FDNY) a fost nevoit să închidă "temporar" 26 de stații de pompieri sâmbătă, după ce mandatul de vaccinare impus de primărie a provocat un deficit masiv de personal în cadrul departamentului, potrivit LifeSiteNews.

Întrucât primarul democrat Bill de Blasio le-a cerut tuturor angajaților din New York să facă dovada că au primit cel puțin prima doză o doză din vaccinul anticovid până vineri, FDNY a anticipat că 28% dintre pompieri vor fi suspendați fără plată până luni.

Potrivit New York Post, toate cele cinci cartiere din cel mai populat oraș american (Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens și Staten Island) sunt afectate în prezent de aceste închideri.

Atât politicienii locali, cât și locuitorii și-au exprimat îngrijorarea față de vestea că mandatul a dus la o criză atât de masivă pentru importantul serviciu de urgență.

"Dacă cineva moare din cauza unui răspuns de urgență mai lent, este vina [primarului] Bill de Blasio și a mandatelor sale exagerate. Sper ca acest prost să rezolve problema cât mai repede!", a scris pe Twitter reprezentanta republicană din Staten Island, Nicole Malliotakis, care a avut cinci stații închise numai în districtul său.

Săptămâna trecută, oficialii pompierilor au avertizat că până la 20 la sută din companiile FDNY ar putea fi închise odată ce mandatul va intra în vigoare. În acest moment, 26 de închideri reprezintă o rată de închidere de puțin sub 8 la sută, lăsând deschisă posibilitatea ca situația să degenereze și mai mult.

Consilierul Joe Borelli, un republican din Staten Island care prezidează comisia consiliului pentru gestionarea incendiilor și a situațiilor de urgență, a avertizat că, chiar și cu o rată de închidere de doar 7,6 la sută, situația este "inconștientă".

"Pompierii care nu pot lucra au fost testați cu toții în cursul săptămânii și nu sunt pozitivi la COVID", a informat Borelli. "Și mă îndoiesc că newyorkezilor le pasă de statutul vaccinal al persoanei care le aplică defibrilatoarele pe piept".

Potrivit primăriei, 26.600 de lucrători din oraș rămân încă nevaccinați. Aproximativ 4.000 dintre acești angajați sunt la FDNY.