ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mulți dintre noi avem prieteni sau chiar membrii din familia noastră care doresc să se vaccineze anti-covid. Dacă cunoașteți pe cineva în situația asta, OffGuardian v-a pregătit o serie de întrebări, alături de câteva explicații scurte pentru a înțelege , de fapt, ce riscuri presupune vaccinarea împotriva noului virus.

1) ȘTIAȚI CĂ nu a fost dezvoltat niciun vaccin care să aibă succes împotriva coronavirusului?

Nu a fost dezvoltat niciun vaccin care să aibă succes împotriva coronavirusului. Oamenii de știință încearcă să dezvolte un vaccin SARS și MERS de ani de zile, fără să aibă vreun succes. De fapt, unele dintre vaccinurile SARS eșuate au cauzat hipersensibilitate la virusul SARS. Însemnând, astfel, că la testările vaccinului, șoarecii vaccinați ar putea dezvolta o formă mai grea a bolii decât șoarecii nevaccinați.

2) ȘTIAȚI CĂ, de obicei, durează în medie de 10 ani dezvoltarea unui vaccin?

Dezvoltarea vaccinului este un proces lent, dificil. De obicei, de la dezvoltare până la testare și până la urmă aprobarea pentru uz public durează mulți ani. Diferitele vaccinuri pentru Covid au fost toate dezvoltate și aprobate în mai puțin de un an.

În timp ce mass-media oferă rapid o TONĂ de ghiduri "explicative", care citează deviza "norocul și munca grea" drept motivele pentru care s-a obținut un vaccin Covid atât de repede, toate omit, însă, informațiile cheie.

Și anume că niciunul dintre vaccinuri nu a fost încă supus unor teste adecvate. Multe dintre vaccinuri au omis complet procesele din faza incipientă, iar testele umane din stadiul târziu ,fie nu au fost analizate de cercetători, fie nu au publicat datele sau nu vor finaliza până în 2023, iar unele teste au fost abandonate după descoperirea efectelor adverse severe.

3) ȘTIAȚI CĂ vaccinul pentru Covid se bazează pe o tehnologie nouă, care nu a fost niciodată aprobată pentru utilizarea ei în rândul oamenilor?

În timp ce vaccinurile tradiționale funcționează prin expunerea corpului la o tulpină slăbită a microorganismului responsabil de provocarea bolii, aceste noi vaccinuri Covid sunt vaccinuri ARNm(acid ribonucleic mesager).

Vaccinurile funcționează, teoretic, prin injectarea de ARNm viral în organism, unde se replică în interiorul celulelor dvs. și vă încurajează corpul să recunoască și să producă antigeni pentru „Proteinele Spike” ale virusului. Acestea au făcut obiectul unor cercetări încă din anii 1990, dar înainte de 2020 niciun vaccin ARNm nu a fost aprobat pentru utilizare.

4) ȘTIAȚI CĂ agențiile farmaceutice nu pot fi date în judecată dacă vaccinul produce reacții adverse sau provoacă moartea?

În primăvara anului 2020, multe guverne din întreaga lume au acordat producătorilor de vaccinuri imunitate la răspundere civilă, fie prin invocarea legislației existente, fie prin redactarea unor legi noi.

Actul de pregătire publică și pregătire pentru situații de urgență (PREP) al SUA acordă imunitate companiilor farmaceutice cel puțin până în2024.

Legea UE, privind licențierea produselor, face același lucru și există rapoarte de clauze de confidențialitate în contractele semnate de UE cu producătorii de vaccinuri.

Marea Britanie a mers chiar mai departe, acordând despăgubiri juridice permanente guvernului și tuturor angajaților acestuia, pentru orice prejudiciu cauzat atunci când un pacient este tratat pentru Covid19 sau este  „suspectat cu Covid19”.

5) Știați că 99,8% dintre oameni supraviețuiesc noului virus?

Raportul dintre caz-fatalitate al infecției cu Sars-Cov-2 a fost un subiect de dispută pentru luni de zile, dar este cu siguranță mult mai mic decât toate modelele prezise la început.

Raportul a fost inițial, umflat masiv, OMS utilizând o cifră de 3,4%.

Studiile ulterioare au constatat că acesta este mult mai mic, în unele cazuri chiar mai mic de 0,1%. Un raport publicat în octombrie în propriul buletin de cercetare al OMS, constată un CFR de 0,23% „sau posibil mai mic”.

Adică, chiar conform OMS, cel puțin 99,77% dintre persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 vor supraviețui, potrivit OffGuardian.