ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Elevilor care își dau masca jos în clasă sau în școală, încălcând regulile, li se poate scădea nota la purtare, declara zilele trecute Ministrul Educației. Monica Anisie a precizat însă că există si prevederi în lege pentru ca un profesor să fie concediat, dacă nu vrea să facă școală online.

Întrebată despre sancționarea profesorilor care nu vor să facă școală online, Monica Anisie a anunțat că există prevăzută în lege posibilitatea desfacerii contractului de muncă pentru un profesor care refuză să prea online elevilor săi. Întrebată ce poate păți un elev care își dă masca jos în timpul orei și care îi determină astfel și pe ceilalți să se joace cu masca și să nu respecte regulile, ministrul a spus că există posibilitatea scăderii notei la purtare. "În primul și-n primul rând, fiecare profesor trebuie să discute cu fiecare elev în parte. Este important ca noi, profesorii, să le explicăm copiilor că viața noastră trebuie să nu fie pusă în pericol. Este important ca noi toți, ca societate, să înțelegem că respectarea măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor reprezintă o prioritate.” a spus Anisie.