ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopilor Iașilor, cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, a organizat, sâmbătă, 11 septembrie „Festivalul Familiei”, potrivit biroului de presă al Arhiepiscopiei Iașilor, informează Ziarul Lumina.

„Mesajul nostru este că viața este un dar de la Dumnezeu, că familia este cea mai importantă pentru noi, ca societate, și că fiecare copil trebuie primit în familie așa cum este dat el de la Dumnezeu și când este dat de Dumnezeu”, a declarat referentul Departamentului Pro Vita Iași, Otilia Palade.

„Deloc întâmplător, pentru această întâlnire s-a ales prima sâmbătă de după data de 9 septembrie, când sărbătorim o familie sfântă, pe Drepții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului și bunicii lui Iisus. În anii ce urmează, acest Festival al Familiei va fi programat tot în proximitatea acestei date importante din calendarul bisericesc. De ce este nevoie de un astfel de eveniment? Din foarte multe motive. În primul și în primul rând, pentru a celebra faptul că Dumnezeu a creat oamenii ca bărbat și femeie, cărora le-a poruncit, încă de la început, «să crească, să se înmulțească și să umple pământul» (cf. Facerea 1, 28). Mai ales că asistăm la o perioadă în care ființa familiei și valorile sale sunt puse sub semnul întrebării, sub pretextul unei «extinderi» a conceptului de căsătorie care nu aduce decât relativizare, dezorientare și o slăbire a societății în care trăim”, a afirmat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

La eveniment au participat 500 de persoane, tătici, mămici și copii. Aceștia s-au întâlnit și au parcurs traseul până în Piața Unirii, fiind întâmpinați cu mai multe surprize, dar și diferite activități dedicate celor mici: de la jocuri interactive, concursuri și ateliere de lectură, la ateliere de creație și facepainting.

VIDEO