ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ISU Iași a transmis că au fost găsite 553 de proiectile în comuna Miroslava, cel mai probabil din timpul războaielor mondiale. Conform datelor, proiectilele explozive descoperite au fost de 76 mm calibru, precum și un proiectil perforat de 47 mm calibru, dar și 3 focoase. Ziarul Național confirmă că este cea mai mare captură de proiectile din ultima perioadă din județul Iași.

La fața locului, pirotehniștii au asanat întreaga suprafață a lucrărilor de extindere a conductei de gaz, iar elementele de muniție capturate vor fi, ulterior, distruse.

„Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Iași a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, județul Iași, în perioada 24 – 25 mai 2021, pentru asanarea unei suprafețe de teren, unde au fost descoperite cantități însemnate de muniție de război, 553 proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm și 3 focoase. O parte din elementele de muniție au fost scoase la suprafață în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la 112″, a declarat ISU Iași, conform Național.ro