ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația SUA cere o nouă amânare a introducerii rețelei de mare viteză 5G pentru telefoane mobile, invocând potențiale riscuri pentru aviație, relatează YahooNews, DPA și AFP citate de ȘtiripeSurse.

Secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, și șeful Administrației Aviatice Federale (FAA), Steve Dickson, fac apel la operatorii de telefonie mobilă AT&T și Verizon, principalele companii din domeniu din SUA, să amâne cu până la două săptămâni lansarea noilor benzi de frecvență 5G, programată pentru 5 ianuarie.

Punerea în funcțiune a mai fost amânată o dată, inițial fiind prevăzută pentru 5 decembrie, scrie Agerpres.ro.

Cei doi oficiali le mai cer companiilor să amâne introducerea serviciului comercial C-Band în jurul anumitor aeroporturi-cheie până la sfârșitul lunii martie pentru a le acorda acestora suficient timp să facă testele și actualizările necesare.

Într-o scrisoare transmisă vineri, Buttigieg și Dickson susțin că fără această amânare ar exista riscul unei "perturbări extinse și inacceptabile" a traficului aerian în special în condiții de vreme nefavorabilă și de vizibilitate redusă.

Ei mai atrag atenția că, în caz contrar, avioanele ar putea fi nevoite să direcționeze zboruri spre alte orașe sau să anuleze unele zboruri, ceea ce ar produce efecte asupra întregului sistemul de transport aerian din SUA.

Administrația Aviatică Federală se teme că tehnologia 5G ar putea interfera cu anumite dispozitive dispozitive electronice ale avioanelor.

Producătorii de avioane Airbus și Boeing și-au exprimat recent "îngrijorarea" în legătură cu posibile interferențe ale rețelei 5G cu radioaltimetrele aeronavelor.

De partea cealaltă, companiile de telecomunicații au cumpărat drepturile de a folosi frecvențele radio cu miliarde de dolari și își doresc o lansare cât mai rapidă.