„Reeducarea întreprinsă la închisorile Pitești, Gherla, Aiud, Târgșor de către agentul regimului comunist, sovieto-kominternist, a fost un experiment identitar desfășurat în mediu concentraționar și carceral cu scopul distrugerii identității etnice, religioase, morale, la scară individuală și de grup.

Rostul acestui experiment era acela de a depista mecanismele care pot contribui la modificarea identității și de a determina condițiile disiminării unor operații de schimbare a identității în sânul întregii societăți, pentru a-i disloca sentimentul etnic religios și a declanșa astfel o mutație etnico-religioasă la scara întregii comunități naționale”, scria profesorul Ilie Bădescu, sociolog, într-una din lucrările sale.

În urmă cu 73 de ani, în 1949, chiar pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae și la încheierea altor sărbători, se declanșa la închisoarea Pitești cumplitul Experiment anti-uman despre care ActiveNews a mai scris aici.

Fostul deținut politic Marcel Petrișor, plecat acum la Domnul, povestește într-o înregistrare realizată de portalul Marturisitorii.ro despre calvarul temnițelor bolșevice și biruința Sfinților Închisorilor:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews