ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


„Reeducarea întreprinsă la închisorile Pitești, Gherla, Aiud, Târgșor de către agentul regimului comunist, sovieto-kominternist, a fost un experiment identitar desfășurat în mediu concentraționar și carceral cu scopul distrugerii identității etnice, religioase, morale, la scară individuală și de grup.

Rostul acestui experiment era acela de a depista mecanismele care pot contribui la modificarea identității și de a determina condițiile disiminării unor operații de schimbare a identității în sânul întregii societăți, pentru a-i disloca sentimentul etnic religios și a declanșa astfel o mutație etnico-religioasă la scara întregii comunități naționale”, scria profesorul Ilie Bădescu, sociolog, într-una din lucrările sale.

În urmă cu 72 de ani, în 1949, chiar pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae și la încheierea altor sărbători, se declanșa la închisoarea Pitești cumplitul Experiment anti-uman despre care ActiveNews a mai scris aici.

Dacă în Statele Unite, Joe Biden, alesul noii revoluții planetare de tip bolșevic, denumită pompos Marea Restare (reîntoarcere la comunism dar cu o reconstrucție a lui mai bună, înțelesul sloganului - Build Back Better) a fost declarat președinte de către presă pe 7 noiembrie, ziua revoluției bolșevice, la noi, alegerile parlamentare de anul trecut, cu ciudata lor turnură, au avut loc, iată, chiar la 71 de ani de la începerea Experimentului Pitești.

Fostul deținut politic Marcel Petrișor, plecat recent la Domnul, povestește într-o înregistrare realizată de portalul Marturisitorii.ro despre calvarul temnițelor bolșevice și biruința Sfinților Închisorilor:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews