Anunțul a fost făcut pe site-ul sindicatului, unde conducerea a precizat principalele revendicări. Potrivit comunicatului, sindicatul își dorește transparență privind descentralizarea, criterii corecte pentru repartizarea bugetului către subordonate/federații sportive naționale și pentru premierile acordat sportivilor, antrenorilor și colectivelor tehnice. Totodată, dezideratul sindicatului este de a se promova un dialog social real si corect, de a conferi siguranța locurilor de muncă, de a elimina inechitățile salariale, dar nu în ultimul rând, de a debloca posturile vacante, MTS fiind singurul minister care nu scoate posturi la concurs deși în sistemul bugetar au fost ridicate interdicțiile privind angajările, anunță SNST.

"Suntem revoltați față de modul dezastruos în care este condus domeniul nostru de activitate. Actuala conducere a MTS nu se consultă cu specialiștii din federațiile sportive sau din subordonate, iar măsurile aberante care se stabilesc de către un grup mic de persoane din minister, ne-au adus într-un blocaj fără precedent în Sport și Tineret. Acest management arogant și netransparent trebuie să înceteze", menționează sindicaliștii în comunicatul de presă.

"Lipsa de transparență privind felul în care se lucrează la descentralizarea unităților din subordinea MTS face ca totul să arate ca un proiect ascuns, un adevărat tun imobiliar, fără siguranța locurilor de muncă, bazat doar pe interese patrimoniale, demers făcut cu dedicații și care va favoriza anumite județe", au continuat aceștia.

Sindicatul a anunțat că manifestația de astăzi va fi doar prima dintr-o serie ce va urma în cursul anului. "Prin protestul nostru scoatem în evidență faptul că sportul românesc a coborât sub pragul sărăciei. Ca rezultat direct al dezinteresului și superficialității autorităților, pe perioada pandemiei acest domeniu a fost propulsat direct în colaps, cu efecte dramatice la nivelul copiilor și al tinerilor, prin abandonul sau neangrenarea în practicarea unei discipline sportive din cauza condițiilor proaste de antrenament, fondurilor insuficiente și lipsei măsurilor de încurajare și protecție", a încheiat SNST comunicatul.