ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea americanilor se opun solicitării unei dovezi de vaccinare pentru a putea lua masa la restaurant. Întrebați în ce situații ar trebui să se ceară dovada vaccinării, 59% dintre cei chestionați au răspuns că restaurantele nu ar trebui să ceară dovada statutului vaccinal, față de 37% care susțin această idee, potrivit rezultatelor unui sondaj al Universității Quinnipiac, relatează Fox News.

Însă americanii au fost mai împărțiți în ceea ce privește necesitatea de a se cere dovada vaccinării în alte locuri. Întrebați dacă călătorii ar trebui să fie obligați să prezinte dovada vaccinării pe liniile aeriene, 52% au susținut acest mandat, față de 45% care s-au opus. De asemenea, mai mulți care au răspuns sondajului au fost de părere că participanții la marile evenimente sportive sau de divertisment ar trebui să prezinte dovada de vaccinare, 49% dintre ei susținând această idee, față de 47% care s-au opus.

"Există opinii diferite cu privire la cine ar trebui să fie obligat să dovedească faptul că a fost vaccinat. Da la dovada vaccinării pentru cei care călătoresc cu avionul, o tragere la sorți pentru persoanele care participă la evenimente mari și un nu pentru cei care merg la restaurante", a declarat Tim Malloy, analist de sondaje la Universitatea Quinnipiac, în legătură cu rezultatele obținute.

În ceea ce privește cine ar trebui să fie obligat să primească vaccinul COVID-19, 53% dintre respondenți au spus că angajații guvernamentali ar trebui să fie obligați să primească vaccinul, față de 42% care nu au fost de acord. Respondenții au fost împărțiți aproape în mod egal în ceea ce privește necesitatea ca studenții universitari să fie obligați să primească vaccinul, 49% dintre ei spunând că nu ar trebui să fie obligați, față de 48% care au spus că ar trebui. Între timp, 50% dintre respondenți s-au opus ca întreprinderile să impună vaccinarea angajaților lor, față de 45% care au indicat că sunt de acord cu această obligație.

Grupul pentru care americanii au fost cel mai probabil să susțină obligativitatea vaccinării a fost cel al lucrătorilor din domeniul sănătății, 60% dintre aceștia susținând cerința de vaccinare pentru acești angajați, față de 35% care s-au opus cerinței.

Întrebarea referitoare la obligativitatea vaccinării lucrătorilor din domeniul sănătății a înregistrat, de asemenea, o mare divizare partizană, 91% dintre democrați declarând că sprijină mandatul, față de 7% care au declarat că se opun. Independenții au susținut mandatul cu 58% la 37%, în timp ce republicanii s-au opus cu 58% la 35%.

Sondajul a intervievat 1.290 de adulți din SUA la nivel național în perioada 27 iulie - 2 august, cu o marjă de eroare de +/- 2,7 puncte procentuale.