ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de angajați ai Google au semnat și distribuit un manifest împotriva obligativității de vaccinare instituită de companie,  reprezentând, astfel, cea mai recentă provocare pentru conducere, scrie CNBC.

Administrația Biden a ordonat companiilor americane cu cel puțin 100 de angajați să se asigure că angajații lor sunt complet vaccinați sau testați în mod regulat pentru Covid-19 până la 4 ianuarie. Ca răspuns, Google a cerut celor peste 150.000 de angajați ai săi să își încarce statutul de vaccinare în sistemele sale interne până la 3 decembrie, indiferent dacă intenționează să vină sau nu la birou, potrivit unor documente interne consultate de CNBC.

De asemenea, compania a precizat că toți angajații care lucrează direct sau indirect cu contracte guvernamentale trebuie să fie vaccinați - chiar dacă lucrează de acasă.

"Vaccinurile sunt esențiale pentru capacitatea noastră de a permite o revenire la birou în siguranță pentru toată lumea și de a minimiza răspândirea Covid-19 în comunitățile noastre", a scris Chris Rackow, vicepreședinte pentru securitate al Google, într-un e-mail trimis aproape de sfârșitul lunii octombrie.

Rackow a declarat că firma implementa deja cerințele, astfel că schimbările față de ordinul executiv al lui Biden au fost "minime". E-mailul său a dat ca termen limită data de 12 noiembrie pentru ca angajații să solicite scutiri din motive precum convingerile religioase sau afecțiunile medicale și a precizat că excepțiile vor fi acordate de la caz la caz.

Manifestul din cadrul Google, care a fost semnat de cel puțin 600 de angajați ai Google, le cere liderilor companiei să renunțe la obligativitatea vaccinării.

Deși doar o mică parte din forța de muncă globală a Google a semnat documentul, impulsul ar putea crește pe măsură ce se apropie termenul limită de revenire la muncă. Majoritatea angajaților companiei sunt așteptați să revină la birourile fizice trei zile pe săptămână începând cu 10 ianuarie.

Manifestul este, de asemenea, cel mai recent exemplu de cât de neobișnuit de deschiși sunt angajații Google. Aceștia au dezbătut anterior orice, de la contracte guvernamentale la schimbări în alimentația de la cantină, determinând uneori compania să schimbe cursul. De exemplu, în 2018, compania nu a reînnoit un contract cu Pentagonul pentru a lucra la inteligența artificială, după ce unii angajați s-au plâns că aceasta ar putea fi folosită în scopuri mortale.