ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 30 octombrie s-au împlinit 7 ani de la cel mai cumplit incendiu de care a avut parte Arma Pompierii. Unde sunt pompierii acum? Într-un dezastru inimaginabil al cărui amfitrion desăvârșit nu e nimeni altul decât șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, secondat îndeaproape de generali cu "merite deosebite”, nu pentru managementul resursei umane ci pentru obediența cu care l-au lăsat să joace rol de stăpân absolut, scrie Agenda Pompierului.
 
Ce au fost militarii pompieri în acești ani? Paravan pentru achiziții, sclavii perfecți care nu comentează, fiind militari, carne de tun când sistemul de urgențe a dat greș, capital de imagine, umerii pe a căror muncă s-au trezit unii, peste noapte, cu stele pe umăr.


Una dintre victimele sistemului incompetent condus de Raed Arafat este Alexandru Hogea. Avea doar 19 ani. Erau o familie fericită. Apoi… a urmat Colectiv. 7 ani. Nimic în plus despre decesele cauzate de infecțiile nosocomiale. Dosarul Colectiv I s-a închis. Dosarul Colectiv II, dosarul culpei medicale și a transferurilor în străinătate este în aer. Procuratura întârzie încă să dea o rezoluție. Parcă cineva așteaptă înadins ca uitarea să se aștearnă peste el. Nimic despre incompetența celor care au gestionat situația de urgență, post incendiu. Nu răspunde NIMENI.
 

 
Alexandru a ieșit pe picioarele lui din Colectiv: ”conștient, cooperant, orientat temporo-spațial și asupra propriei persoane, fără deficite motorii la nivelul membrelor superioare sau membrelor inferioare, în respirație spontană în aer atmosferic, stabil hemodinamic.” A suferit arsuri pe 30% din suprafața corporala (incluzând capul, spatele și membrele superioare) așa cum se arată în scrisoarea medicală a Clinicii AKH din Viena. Doar că, în România, părinților lui li s-a spus că suprafața afectată este de peste 60%. Bine, în România li s-au spus multe. Multe minciuni. Pentru că atunci când ești incapabil să gestionezi o situație de urgență de amploare, o dai în bâlbâială ca mai apoi să concluzionezi cu tupeu: "S-a greșit, și care-i problema?”, nu-i așa, domnule Arafat? Nu zice nimeni că altcineva ar fi făcut lucrurile mult mai bine, dar cu siguranță puțini au neobrăzarea dumneavoastră în fața unui părinte căruia i-a murit copilul.

În cazul lui Alexandru existau mai multe variante de transfer. Încă din data de 4 noiembrie 2015 Clinica AKH din Viena a acceptat să îl preia. Dar în data de 5 noiembrie cei de la Spitalul Universitar nu au permis transferul. Ulterior, părinții au aflat că DSU, prin Raed Arafat a anunțat că Alexandru va fi transportat la o Clinică din Belgia în data de 7 noiembrie. În data de 7 dimineața însă, echipa din Belgia a plecat, iar Alexandru a rămas în țară. Între timp, părinții lui Alex s-au urcat în avion și au plecat în Belgia unde și-au așteptat copilul să vină ca să îi poată fi alături. Deși intubat, suprafața relativ redusă a arsurilor de pe trupul lui, dădeau speranțe că Alexandru va supraviețui. Alexandru nu a mai ajuns în Belgia. Pentru că Departamentul pentru Situații de Urgență a lui Arafat a uitat să anunțe Spitalul și pe părinți că transferul în Belgia nu mai este de actualitate. O "mică” greșeală. Întrebat la un moment dat despre această situație, Arafat, iritat la culme, a dat "celebrul” răspuns plin de aroganță: "S-a greșit! S-a greșit! Și care-i problema?”.

Alexandru a ajuns în final tot la Viena, la AKH. Aici, surpriză: NOSOCOMIALE (de ex. acinetobacter baumannii 4 MRGN si pseudomonas aeruginosa 4 MRGN (4 MRGN = Gram - negative multi rezistente la 4 din cele 4 clase de antibiotice). Germenii au îngreunat enorm situația lui Alex. "Același spectru de microbi a fost găsit, de asemenea, în secrețiile bronșice. În plus, acinetobacter baumanii a fost detectat și în culturile de sânge ale pacientului. - se arată în scrisoarea medicală a clinicii. În ciuda tratamentului de care a beneficiat la Viena, starea lui s-a înrăutățit, evoluând spre insuficiență multiorganică și SEPSIS, decedând la data de 22 noiembrie 2015.

Pe certificatul medical de deces al lui Alexandru, apare ca și cauză a morții SEPSISUL. În același timp în scrisoarea medicală a Clinicii AKH se precizează: ÎN CONCORDANȚĂ CU DORINȚA AUTORITĂȚILOR ROMÂNE RELEVANTE, O AUTOPSIE NU A FOST REALIZATĂ ÎN VIENA - CU INTENȚIA CA ACEASTĂ PROCEDURĂ SĂ FIE EFECTUATĂ ÎN BUCUREȘTI!!!!!!

 
 *
 
S-o luăm punctual, de la vârf la talpă, realitatea crudă:

1. La cârma pompierilor se regăsesc 3 generali:

Numărul 1, general-locotenent Dan Paul Iamandi, cunoscut mai degrabă pentru pasiunea pentru raliu decât ca mare comandant de Armă. Detalii despre activitatea domniei sale, aici: Pompierii își numără camarazii morți, generalul își numără stelele.

Numărul 2, în realitate, unicul număr care contează cu adevărat, generalul de brigadă Cristian Radu, cu o imagine publică cel puțin dubioasă, răsfrântă negativ asupra Armei. Omul trup și suflet pentru Raed Arafat, motiv pentru care a și fost recompensat corespunzator și ridicat în final la grad de general, după ce a fost respins de două ori grație declarațiilor făcute legat de filmulețele de la Colectiv. Intră în istoria Armei ca un general cercetat penal, pentru că și-a pus un subordonat să mintă în fața organelor legii și să își asume un accident pe care nu l-a făcut. Detalii, aici: Generalul cercetat penal, Cristian Radu, a fost girat pentru grad de șefii DGPI și DGA, la propunerea lui Raed Arafat!

Numărul 3, Benone-Gabriel Duduc - general de brigadă. Un personaj controversat, care la vremea incendiului de la Colectiv era nimeni altul decât Șeful Direcție Prevenire a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, având în atribuțiuni coordonarea activității preventive desfășurată de inspectoratele pentru situații de urgență județene; asigurarea cadrului legal și procedural al desfășurării activității preventive. Interesant e faptul că toate astea se petreceau pe vremea când organizatorul de spectacole Emagic, de la Clubul Colectiv, își permitea să trimită cu doar câteva zile înainte de eveniment, faxuri de înștiințare, noaptea, la IGSU. Vă aduceți aminte scandalul, trecut prea ușor cu vederea de organele de cercetare penală, al adresei-fax descoperite la vremea aceea de tolo.ro, sosită în miez de noapte, pe 23 septembrie 2015, ora 23:32, la IGSU, nici măcar la ISU BIF? Noi ne aducem aminte. Ei, șeful Prevenirii era la acea vreme actualul general Duduc, care a fost promovat continuu de atunci, pe linie de prevenire în cadrul IGSU, până a reușit să ocupe o funcție care să îi permită ridicarea la gradul de general.

2. ISU București Ilfov plătește 300 de milioane de lei victimelor de la Colectiv. Condamnați sunt doar tălpașii de la prevenire, Antonia Radu și George Matei (8 ani și 8 luni). Însă șefii unui sistem închis, în care subofițerul tremură de frica ofițerului au fost promovați.

3. Cum o duc pompierii după Colectiv? Rău. Dacă vreunul din ei e accidentat la un incendiu, este ajutat de victimele și aparținătorii victimelor de la Colectiv. Detalii, aici: Ajutorul oferit de victimele de la Colectiv, pompierului ars - o palmă pe obrazul ministrului de interne!

4. Dotările pompierilor excelează. Cel puțin în orașele mari și ori de câte ori inaugurarea tehnicii de intervenție poate constitui un prilej de exercițiu de imagine pentru Raed Arafat și clasa politică a momentului: "am făcut și am dres”. Da, domnule doctor, incontestabil. Dar cu cine încadrați tehnica aceasta când pompierii nu știu cum să fugă din sistem, scârbiți de non-valorile pe care le promovați, de modul în care îi UMILIȚI, numindu-i leneși daca nu vor să tragă pe SMURD pentru gloria dumneavostră: Arafat către pompieri: cei care nu vor pe SMURD sunt niște LENEȘI???!!! ?

5. Bărci, morgi mobile, containere de sute de milioane de euro care stau și ruginesc în curtea unităților de pompieri așteptând casarea, asemeni vestitelor izolete care au "expirat” în plină isterie pandemică. Izolete cumpărate la prețuri astronomice, devenite inutile imediat ce MAPN-ul le-a realizat la costuri minime, nu-i așa? Și cu toate acestea încă mai există multe subunități cu mașini de intervenție vechi de peste 35-40 de ani.
 
Continuarea la AGENDA POMPIERILOR