ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai vaccinat stat din America se confruntă cu niveluri record de infectări și de decese în rândul persoanelor vaccinate, pe fondul unei tendințe naționale de eșec al „vaccinului” Covid. Mai mult de trei sferturi dintre decesele atribuite infectării cu SARS‑CoV‑2 în Vermont luna trecută au fost înregistrate în rândul persoanelor „complet vaccinate”, au dezvăluit recent autoritățile sanitare din acest stat, potrivit LifeSiteNews.

Într-un e-mail remis ziarului Vermont Daily Chronicle, Departamentul de Sănătate din Vermont a declarat săptămâna trecută că doar opt dintre cele 33 de decese cauzate de virus în septembrie au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Un purtător de cuvânt al departamentului a declarat pentru publicație că aceste cazuri de infectare la persoane vaccinate pot reflecta o eficacitate insuficientă a vaccinurilor, deoarece cei care au murit, dintre care majoritatea erau în vârstă, au fost probabil „printre primii care au fost vaccinați”.

„În plus față de riscul mai mare de a face forme grave de boală și de a suferi consecințe precum spitalizări și decese, persoanele mai în vârstă din Vermont au fost printre primele care au fost vaccinate”, a spus purtătorul de cuvânt, „și, prin urmare, au avut mai mult timp pentru a deveni potențiale cazuri de infectare postvaccinare cu aceste manifestări mai grave.”

Departamentul de Sănătate nu a explicat dacă vreunul dintre cei opt locuitori din Vermont, numărați ca nevaccinați, a fost cel puțin parțial vaccinat.

Aproximativ 69% dintre locuitorii din Vermont sunt în prezent „complet vaccinați”, potrivit USAFacts, iar alte opt procente au primit cel puțin o doză de vaccin Covid.

Cu toate acestea, cazurile de infectare postvaccinare au crescut vertiginos în ultimele săptămâni în Vermont, statul cel mai vaccinat din America, infectările în rândul celor vaccinați crescând de la doar câteva zeci, în iunie, la câteva sute pe săptămână, pe parcursul lunilor august și septembrie.

Până la jumătatea lunii august, numărul infectărilor cu Covid-19 în rândul celor „complet vaccinați” a crescut la aproape 40% din totalul cazurilor, potrivit datelor departamentului de sănătate. Iar luna trecută, Vermont, care a sărbătorit vaccinarea a 80% din toți rezidenții eligibili până la începutul verii, a înregistrat cea mai mare rată de cazuri de Covid-19 înregistrată vreodată.

„Spitalizările se apropie de vârful pandemic din iarna trecută, iar septembrie a fost a doua cea mai mortală lună din Vermont în timpul pandemiei”, a relatat duminică Associated Press.