ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr de 53 de cazuri confirmate și două probabile cu infecție cu virusul West Nile s-au înregistrat de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecțiuni (6 iunie) și până joi, a informat Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit Cotidianul.

Potrivit INSP, au fost înregistrate opt decese în urma infecției cu virusul West Nile, în județele Bihor (1), Brăila (1), Ilfov (2), Dolj (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Distribuția pe județe a cazurilor, în funcție de unitatea teritorială de expunere, este: București (8), urmat de județele Bacău (1), Bihor (2), Botoșani (2), Brăila (5), Buzău (1), Dolj (5), Galați (6), Ialomița (1), Iași (5), Ilfov (4), Olt (3), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (6), Tulcea (3) și Vaslui (1).

Un fapt destul de interesant, în 2017, Centrul Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile anunța că în România au fost înregistrate tot 8 decese din cauza infecției cu virusul West Nile și 52 de cazuri confirmate.