ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


New York a forțat aproape 2.000 de profesori și asistenți de clasă să își părăsească locurile de muncă din cauza refuzului lor de a se vaccina, ultima rundă de concedieri afectând aproximativ 850 de angajați, transmite LifeSiteNews.

New York Post a relatat că, odată cu trecerea ultimului termen limită (5 septembrie) pentru ca lucrătorii nevaccinați să se vaccineze sau să fie "considerați că au demisionat voluntar", 450 din cei aproximativ 1.300 s-au conformat și s-au întors la serviciu după un concediu neplătit de un an, restul pierzându-și locurile de muncă.

 
Acest lucru ridică numărul total al concedierilor de la sfârșitul lunii octombrie 2021, când a intrat în vigoare mandatul pentru lucrătorii municipali, la aproximativ 1.950.

"Sunt furioasă, mă simt  rănită,, să fiu dată la o parte ca și cum nu aș fi fost nimic", a declarat Rachelle Garcia, profesoară de 15 ani în Brooklyn, care își pierde locul de muncă după ce i s-a refuzat o scutire religioasă.
 
"Pentru că nu am putut să-mi iau rămas bun cum se cuvine de la elevii mei, alți profesori mi-au spus că mă tot întrebau: "Când se întoarce doamna Garcia?". Asta m-a făcut să plâng foarte mult".