ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale, din același centru, au fost amendați cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM)”, a transmis, joi, Garda de Mediu, potrivit News.ro

În plus, compania de transport s-a ales și cu o notificare către Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vederea eliminării acestora. 

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej, potrivit sursei citate. 

După cum ActiveNews a anunțat luni, un așa-zis pom de Crăciun realizat din 19.000 de doze de ser experimental Covid FOLOSITE a fost montat în foaierul Palatului Copiilor din București, care funcționează și ca centru de vaccinare Covid pentru adulți, într-o vădită discrepanță între specificul instituției și întrebuințarea dată acesteia (dar la ce poți să te aștepți de la un regim politic care s-a bucurat să deschidă centre de vaccinare prin oboare, mall-uri, muzee și lăcașuri de cult?, n.r.). „Compoziția” psihiatrică, prezentată ca brad „altfel, pro sănătate și pro viață” (dozele fiind inițial umplute cu ser provenit din linii celulare de la prunci avortați, adică uciși „în numele vieții”, vor unii să ne convingă n.r.) a fost postată duminică seară pe pagina de Facebook a campaniei de vaccinare Covid, administrate de dr. Valeriu Gheorghiță. În ciuda a aproape 2000 de comentarii nefavorabile, ba chiar și a amenzii de aproape un miliard lei vechi, postarea a rămas bine-mersi pe social media. Gheorghiță, marele medic, și aghiotanții lui se mândresc cu ea și promovează în continuare o ilegalitate.
 
 

„Spiritul Sărbătorilor este prezent și la Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor!
După sute de ore de muncă, "Bradul” de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. 
Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. "Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson. 
Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție. 
Inimosul personal al centrului vă urează Sărbători Fericite!
#ROVaccinare #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia #TotulVaFiBine #PROvaccinare #NUVREAU #PovestiDeLaVaccinare”, scria în postarea distribuită pe pagina de Facebook a platformei RO-vaccinare.

De adăugat că, inițial, pe lângă „bradul” compus din deșeuri medicale reciclate erau fotografiați copii jucându-se pe un cub alcătuit și el din doze folosite de ser Covid. Cât de etic și sănătos este acest aspect numai organizatorii ar putea să ne spună.
 

Postarea și gestul în sine a atras reacții din partea unor persoane publice precum regizorul Iulian Capsali, avocatul Gheorghe Piperea, jurnalista Cora Muntean, dr. Adrian Cacovean și alții.

Având în vedere că vacciniștii, adică propagandiștii vaccinării, spuneau cu mânie proletară că nevaccinații care se îmbolnăvesc de Covid ar trebui să-și plătească asistența medicală din buzunar - cu toate că sunt și ei contribuabili la bugetul asigurărilor de sănătate cu drepturi egale -, putem și noi sublinia faptul că amenda de 90.000 lei ar trebui plătită din banii celor răspunzători de ilegalitatea comisă, nicidecum din bani publici, care sunt și banii celor 70% cetățeni nevaccinați și sceptici față de propaganda vaccinării Covid.