ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia aniversării a 99 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, Centrul Cultural al Sectorului 1 îi invită pe bucureșteni, sâmbătă, 25 noiembrie, în Piața Amzei, la o petrecere sută la sută românească, pentru a marca un   moment   important în   istoria   și   cultura   neamului   românesc, informează un comunicat al CCS1. 
 
Organizatorii îi invită pe cei care vor să participe la eveniment, să vină îmbrăcați în port național sau să aducă cu ei un tricolor și să se bucure. „Îmbracă-ți COSTUMUL NAȚIONAL și prinde-te în hora Bucovinei!”, sună apelul organizatorilor.

Redăm mai jos comunicatul integral primit la redacție:

„Români, haideți la horă! Cetățeni ai Sectorului 1 și nu numai, haideți să sărbătorim cu ocazia celebrării a 99 de ani de la unirea Bucovinei cu România! Pe data de 25 noiembrie 2017, Primăria Sectorului 1 vă invită în Piața Amzei - Sala Centrală, la o petrecere sută la sută românească. 

Artiști de marcă precum Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Alexandru Brădățan, Angelica Flutur, Felicia Oblesniuc, Silvana Rîciu, Casian Balabasciuc, Ansamblul Huțulca, Cetina din Vamă, Plaiurile Pojorâtei și Ansamblul Vatra Moldoviței condus de doamna profesoară Ilaria Pușcă ne vor încânta cu un spectacol de muzică și dansuri populare românești."Astăzi, când după sforțări și jertfe uriașe din partea României și a puternicilor și nobililor ei aliați, s-au întronat în lume principiile de drept și umanitate pentru neamurile [...], cel dintâi gând al   Bucovinei  dezrobite  se   îndreaptă   către   regatul   României,   de   care   întotdeauna   am   legat nădejdea dezrobirii noastre.” (Fragment din moțiunea de unire a Bucovinei cu România). 

Pe data de 28 noiembrie 1918, Regatul României primea cu brațele deschise românii dintre Ceremuș, Colacin și Nistru. Bucovina era a doua provincie, după Basarabia care se unea cu patria mamă. Au  trecut   99   de  ani  din  momentul  în  care   Iancu  Flondor   încheia,   în  uralele membrilor Consiliului Național, de citit moțiunea de unire a fraților din Bucovina cu România, motiv   pentru   care   Primăria   Sectorului   1   organizează,   în   Piața  Amzei   -   Sala   Centrală,   un eveniment   deosebit,   un   regal   de   folclor,   tradiții   și  obiceiuri   cu   bucate   tradiționale   și  chef românesc! 

Zâmbete și bucurie, hore, joc și voie bună vor decora Piața Amzei din Municipiul București pentru   a   rememora   un   moment   important   pentru   istoria   și   cultura   neamului   românesc. Totul va fi transformat într-un cadru de basm și de aceea organizatorii îi invită pe cei care dorescsă se alăture să vină îmbrăcați în port național sau să aducă cu ei un tricolor și să se bucure de fiecare moment pe toată durata spectacolului. Îmbracă-ți COSTUMUL NAȚIONAL și prinde-te în hora Bucovinei!
 
Pentru mai multe detalii vizitați pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural al Sectorului 1.