ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16/02 23:45 Ca și in seara precedentă, numărul adunați la Palatul Cotroceni, pentru a cere demisia  președintelui Klaus Iohannis, a fost în jur de o sută.

Manifestanții, înarmați cu fluiere, tobe și vuvuzele, au strigat „Luptăm, luptăm, Guvernul apărăm!", „Jos sistemul mafiot care ne-a distrus de tot!", „Ieși afară, trădător de țară!", „Noi de aici nu plecăm, Guvernul apărăm!", „Iohannis, nu uita, țara nu este moșia ta!".

Echipaje de jandarmi și polițiști au asigurat ordinea publică la acest protest, la care nu au avut loc incidente.

ACTUALIZARE 15/02 23:45 Aproximativ 100 de persoane au protestat, miercuri, în fața Palatului Cotroceni.

Demonstranții au scandat „Demisia!", „Jos Iohannis!" și „Zi de zi aici vom fi!".

Cei aproape 100 de oameni au afișat, de asemenea, mesaje de susținere pentru actualul Guvern.

În jurul orei 21.00, protestatarii au eliberat spațiul din zona palatului.

Nu au fost incidente, iar reprezentanții Poliției și Jandarmeriei au asigurat ordinea publică.

ACTUALIZARE 14/02 23:40 În a zecea zi de proteste la Palatul Cotroceni, aproape 100 de persoane au scandat și au afișat pancarte cu mesaje antiprezidențiale și de susținere a guvernului Grindeanu. 

Protestatarii, care s-au manifestat în mod pașnic, au strigat „Demisia!”, „Jos Iohannis!” și „Vrem bugetul!”.

La ora actualizării știrii, protestul s-a încheiat.

Ca și în celelalte zile, jandarmii și polițiștii au supravegheat manifestația.

ACTUALIZARE 13/02 23:35 Aproximativ 200 de persoane  s-au adunat luni în fața Palatului Cotroceni. Ei au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis și și-au declarat susținerea față de Guvernul Grindeanu.

S-a scandat "Demisia!", unii demonstranți au huiduit și au fluierat.

O persoană a fost luată de jandarmi din rândul demonstranților, ca măsură de protecție, după ce ar fi strigat lozinci antiguvernamentale.

În zonă au fost prezente permanent forțe ale Poliției și Jandarmeriei, care au supravegheat protestul.

La această ora, protestul a încetat.

ACTUALIZARE 12/02 23:10 Peste 1000 de persoane s-au strâns la Palatul Cotroceni pentru a-și manifesta susținerea față de Guvernul Grindeanu și pentru a cere demisia președintelui Klaus Iohannis. 

Protestatarii au strigat "Demisia!" și "Jos Iohannis", au fluturat steaguri tricolore și au suflat în vuvuzele și trompete.

„Cerem Guvernului să meargă înainte și cerem președintelui să fie președinte", a fost unul dintre mesajele afișate de oamenii strânși îm fața palatului.

Polițiștii au închis traficul rutier pe bulevardul Gheorghe Marinescu.

ACTUALIZARE 10/02 19:30 Peste 300 de persoane protestează vineri în fața Palatului Cotroceni împotriva președintelui Klaus Iohannis, cerându-i demisia.

 Este a șasea zi de manifestații la Palatul Cotroceni.

Ei scandează "Demisia, Demisia" și "La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua, Iohannis și ai lui și-au găsit beleaua".

Circulația a fost închisă pe bd. Eroii Sanitari și pe bd. Gheorghe Marinescu. 

ACTUALIZARE 09/02 21:30 Aproximativ 400 de persoane au protestat joi în fața Palatului Cotroceni, cerând demisia președintelui Klaus Iohannis. Protestatarii au cântat și au dansat Hora Unirii. La această oră, majoritatea au plecat spre casă. În fața palatului mai este acum un grup de aproximativ 100 de demonstranți.


ACTUALIZARE 08/02 18:30 Președintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor de la Palatul Cotroceni care susțin Guvernul Grindeanu.

„Am fost în această seară să vorbesc cu oamenii care protestează de câteva zile în fața Palatului Cotroceni. Înțeleg să îmi exercit mandatul de președinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opțiunile lor. Este absolut firesc să existe diferențe de păreri și puncte de vedere și este dreptul fiecărui cetățean de a-și face cunoscute convingerile, în mod pașnic și civilizat.”, a scris președintele pe contul său de Facebook.



În jurul orei 18.10, președintele a ieșit din curtea Palatului Cotroceni și a traversat strada, mergând la manifestanți. Șeful statului a stat acolo câteva minute, încercând să aibă un dialog cu protestatarii, care îl huiduiau și strigau "Demisia".

Susținătorii Guvernului Grindeanu s-au adunat pentru a patra seară consecutiv pentru a protesta la Palatul. Oamenii cer demisia președintelui pe care îl acuză că a dezbinat țara. 

ACTUALIZARE 22:00 Protestul față de președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni s-a încheiat, după cinci ore, circa 2.000 de persoane scandând împotriva șefului statului, dar și împotriva procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. A fost a treia zi consecutivă de proteste în fața Palatului Cotroceni.

ACTUALIZARE 07/02 19:30 Peste 1.500 de oameni s-au strâns în fața Palatului Cotroceni, potrivit unor surse oficiale, în cea de-a treia zi de proteste împotriva președintelui Klaus Iohannis și a DNA.

Protestatarii cer demisia președintelui și îi reproșează acestuia că a împărțit țara în două. De asemenea, manifestanții spun că șeful statului ar trebui să vorbească și cu ei, așa cum a vorbit cu protestatarii de la Universitate. 

ACTUALIZARE 22:05 Manifestanții din fața Palatului Cotroceni au plecat spre case, iar protestul de azi s-a încheiat. La finalul protestului, mai mulți tineri au curățat zona în care a avut loc manifestația. 

ACTUALIZARE 21:05 Peste 3.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale, s-au strâns luni, pentru a doua zi consecutiv, în fața Palatului Cotroceni, pentru a-și exprima susținerea față de Guvernul Grindeanu.

Potrivit unor surse oficiale, o parte dintre manifestanți a început să plece.

Protestatarii sunt în marea lor majoritate oameni în vârstă. Acestora li s-au alăturat câteva zeci de tineri.

Manifestanții cer demisia președintelui Iohannis și au pancarte pe care scrie: „Respectați votul românilor”, „Demisia Iohannis — șase case”, „Iohannis nu uita, corupția e la DNA”. 
 

ACTUALIZARE 19:30 Peste 3.000 de persoane participă la mitingul de sprijin pentru Cabinetul Grindeanu. 

ACTUALIZARE 06/02 18:30 Câteva sute de persoane s-au strâns la Palatul Cotroceni pentru a-și manifesta susținerea față de Guvernul Grindeanu.

Oamenii cer demisia președintelui Iohannis și respectarea votului din 11 decembrie. De asemenea, protestatarii au pancarte pe care se poate citi ''Iohannis nu uita, corupția e la DNA, ''Respectați votul românilor'', ''DNA, fără cucuvea'', ''Demisia Iohannis — șase case''.

Circulația a fost deviată între Grădina Botanică și str Dr. Rainer, au precizat oficiali ai Brigăzii Rutiere, conform Agerpres.
 

ACTUALIZARE 22:49 Au mai rămas câteva zeci de persoane la Cotroceni, protestul se apropie de sfârșit.


ACTUALIZARE 18:15 Câteva mii de persoane protestează în fața Palatului Cotroceni și scandează „Demisia!” și "Iohannis și ai lui, trădătorii neamului!, Iohannis, primul penal al țării!", Iohannis, penalul penalilor!". Numărul celor care se alătură protestatarilor este în creștere. Jandarmii au instalat garduri metalice pentru a împiedica mulțimea să înainteze, informează Cotidianul.

Protestatarii cer să nu fie subestimați, spunând că pot ieși până la un milion de participanți pentru susținerea guvernului PSD-ALDE.

Manifestația nu are autorizație din partea Primăriei, conform informațiilor furnizate de municipalitate. Oamenii se află pe trotuar, iar jandarmii au împrejmuit zona cu garduri, informează Agerpres.

Manifestanții îl acuză pe Iohannis că îi dezbină pe români, în pofida rolului de mediator pe care îl are în calitate de președinte, și că urmărește să aibă un guvern al său după modelul Colectiv, scrie cotidianul.ro.

 Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că aceste proteste nu sunt organizate de partidul pe care îl conduce.
 
„Partidul Social Democrat nu organizează astăzi niciun miting sau manifestație publică. Mesajele de mobilizare apărute pe rețelele de socializare nu sunt din partea PSD", a scris liderul social democrat, pe Facebook.