ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În a șasea zi de proteste anti-obligativitatea vaccinării desfășurate de șoferii Convoiului pentru Libertate și susținătorii acestora iese la iveală un fapt paradoxal. Deși camionagiii sunt acuzați de politicieni și mass-media aservită că au blocat traficul în capitală, de fapt blocajele sunt cauzate în principal de Poliție și Primărie, care încearcă să împiedice pătrunderea unor noi convoaie în oraș, pe măsură ce se apropie weekend-ul.

„Apropo, orașul nu este de fapt închis de camionagii. Aceștia ocupă strada din fața Dealului Parlamentului, este adevărat. Dar eu am fost acolo și am văzut că, de fapt, poliția a blocat cea mai mare parte a orașului. Poliția este cea care restricționează traficul.

Iar cei 800.000 de dolari pe zi pompați în poliție... de ce atât de mult? De ce să aducem forțe de poliție din orașe îndepărtate? În afară de a le da niște ore suplimentare și a avea acea estetică de stat polițienesc care pare să-i placă lui Trudeau. În întregul weekend al protestului inițial nu a fost depusă nici o acuzație, nu a fost făcută nici o arestare. Așadar, acest exces de poliție nu este pe seama protestatarilor, ci pe seama adevăraților agresori - primul ministru și primarul. Aceștia ar fi vrut să existe o confruntare (între protestatari și polițiști). Pur și simplu nu a fost”, a explicat Ezra Levant pentru Rebel News

În timp ce șeful poliției din Ottawa se gândește la desfășurarea armatei canadiene pentru a îndepărta protestatarii și este îngrijorat de faptul că mai multe grupuri de protestatari ar putea sosi în sprijinul convoiului existent, oficialii orașului Quebec au adoptat o strategie proactivă - blocarea străzilor cu camioane aparținând municipalității, scrie The Conservative Tree House

Oficialii orașului Quebec au mutat camioanele municipale pe poziții ca să blocheze străzile de camioanele protestatarilor. Autoritățile canadiene blochează străzile cu camioane pentru a opri camioanele să blocheze străzile. 

Între timp, cu toate că mulți dintre localnicii din Ottawa se solidarizează cu grupurile de protestatari, unii dintre locuitorii mai de stânga protestează la adresa Departamentului de Poliție pentru că nu i-a îndepărtat pe protestatarii din Convoiul Libertății, pe care îi acuză că „au luat-o razna”.

În ciuda solicitărilor anterioare ale oficialităților orașului ca armata canadiană să preia controlul, premierul Justin Trudeau afirmă - din ascunzătoarea lui secretă - că acest lucru „nu este în plan". Pe de altă parte, Trudeau și-a reiterat poziția că nu va negocia cu protestatarii de la Convoiul Libertății.

Grija lui e doar să-i mângâie pe creștet pe stângiști. El a afirmat că reprezentanți ai RCMP (Poliția Montană Regală Canadiană) vor fi prezenți în Ottawa pentru a oferi „consiliere emoțională în spații sigure” locuitorilor care se confruntă cu „traume” și „violențe psihologice” provocate de hoarda de muncitori neîngrijiți și nemascați care ocupă în prezent Dealul Parlamentului.

În schimb, există și politicieni conservatori care le iau apărarea protestatarilor, tratându-i cu mult mai multă considerație decât „liberalii”.

„Le iau apărarea canadienilor care se află afară pe Dealul Parlamentului. Acești canadieni patrioți și iubitori de pace au fost numiți rasiști și misogini de un prim-ministru purtător de față neagră”, a spus, marți, de la tribuna Parlamentului Canadei, doamna Candice Bergen, lidera deputaților conservatori. VIDEO
 
 
Se pare că aceasta a preluat recent funcția de lider al consevatorilor, după ce Erin O'Toole a făcut marți un pas înapoi, rămânând simplu membru al echipei.