ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul executiv al Moderna a anunțat că firma sa are un program care presupune injectarea ARN mesager (ARNm) în inimile oamenilor în urma unui atac de cord, relatează publicația ZeroHedge.

"Ne aflăm acum într-un program super interesant în care injectăm ARNm în inimile oamenilor după un atac de cord pentru a face să crească din nou noi vase de sânge și pentru a vasculariza din nou inima", a declarat Stephane Bancel, CEO-ul companiei, într-un interviu recent pentru Sky News.

Bancel nu a dat detalii despre natura programului. Compania sa a produs unul dintre cele mai utilizate vaccinuri cu ARNm din lume pentru COVID-19 - la fel ca și gigantul farmaceutic Pfizer.

Când reporterul a sugerat că există o "ironie" în cadrul pandemiei COVID-19, care a permis unor companii precum Moderna să "dezvolte aceste alte domenii datorită veniturilor care au intrat pe ușă", Bancel a fost de acord. "Aveți 100 % dreptate", a spus el.

În august, Moderna a raportat venituri de 4,7 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2022, cu 300 de milioane de dolari mai mult decât în al doilea trimestru din 2021. Pentru prima jumătate a acestui an, veniturile sale totale s-au ridicat la 10,8 miliarde de dolari, adică o creștere de la 6,3 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a atribuit creșterea semnificativă a creșterii veniturilor sale creșterii vânzărilor vaccinului COVID-19 al companiei.

Înainte ca Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) să emită autorizații de utilizare de urgență pentru vaccinurile Moderna și Pfizer COVID-19 în 2020, niciun produs cu ARNm nu a primit aprobarea completă a FDA pe teritoriul Statelor Unite.
 
Între timp, o agenție guvernamentală australiană a acordat luna trecută 1,1 milioane de dolari pentru a viza trei boli cardiovasculare majore folosind tehnologia ARNm, oficialii susținând că terapiile bazate pe ARNm vor reduce inflamația în legătură cu trei boli cardiace majore, inclusiv ateroscleroza, hipertensiunea pulmonară și anevrismul aortic abdominal.

"Strategiile țintite pe bază de ARNm pe care le investigăm pot opri progresia inflamației, oferind oportunitățile de a preveni evenimentele legate de bolile cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord, accidentul vascular cerebral și insuficiența cardiacă, fără efectele secundare nedorite", a declarat unul dintre cercetători, șeful departamentului de imagistică moleculară și teranoterapie al Institutului Baker, Xiaowei Wang, într-o declarație după acordarea grantului.