ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă un deces subit, înregistrat la o persoană deosebit de tânără: Alexandros Lampis, fotbalist de 21 de ani din Grecia, s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci de liga a treia și a murit în urma unui stop cardiac, potrivit The Sun

Din păcate, stadionul nu era dotat cu defibrilator, neexistând nici o modalitate de a-l resuscita pe teren, iar ambulanța a ajuns abia peste 20 de minute, când medicii n-au mai avut ce face decât să costate decesul.

Clubul Ilioupoli a anunțat tragica veste pe canalele sale de socializare.

„Aleko al nostru, prietenul nostru, fratele nostru, ai plecat atât de nedrept.

Întreaga echipă, întregul oraș este în doliu astăzi. 

Nu avem cuvinte... doar o durere insuportabilă și un nod în stomac. Călătorie lină, Alecara!”, a scris clubul de fotbal de care aparținuse sportivul. Acesta nu a precizat dacă și-a condiționat sau nu fotbaliștii să se vaccineze cu serurile experimentale Covid pentru a continua să joace, dar, la cât de vaccinist este guvernul Greciei, nu ar fi de mirare.

Moartea sportivului grec survine la doar opt luni după ce Christian Eriksen a căzut pe gazon în timp ce juca pentru Danemarca la Euro 2020, competiție desfășurată în 2021 din cauza politicilor pandemniste.

La fel ca Lampis, mijlocașul danez a suferit un stop cardiac însă, din fericire pentru el, a fost resuscitat și spitalizat de urgență.

În mod aparent inexplicabil, tot mai mulți sportivi au colapsat pe teren în ultimele luni, fie că a fost vorba de un leșin din cauze cardiace sau, ai rău, de un deces survenit în urma unui stop cardiac. Având în vedere că vorbim despre oameni tineri, cu o constituție fizică robustă, nu se pune problema să fie vorba de „afecțiuni preexistente”.