ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul New York va ridica obligativitatea purtării măștii în școli și în instituțiile de îngrijire a copiilor miercuri, 2 martie, a declarat duminică guvernatoarea Kathy Hochul, menționând o scădere importantă a cazurilor de COVID-19, informează Agerpres.

Noile reguli survin după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au relaxat vineri recomandările privind utilizarea măștilor sanitare anti-COVID-19 în spațiile închise în cea mai mare parte a țării.

Cele mai recente recomandări ale CDC în școli prevedeau purtarea măștii în interior doar în zonele cu transmitere ridicată a COVID-19, în loc de purtarea universală a măștii.

Primarul Eric Adams a anunțat duminică că obligativitatea utilizării măștilor de protecție pentru școli și cea de dovedire a vaccinării în spațiile publice închise din New York se vor încheia luni, 7 martie, cu condiția ca factorii de risc COVID din oraș să continue, așa cum se așteaptă, să aibă o tendință descendentă în zilele următoare, transmite chiar și msn.

Vestea a venit la scurt timp după anunțul guvernatorului New York-ului, Kathy Hochul, potrivit căruia obligativitatea privind masca de protecție pentru școli la nivel de stat se va încheia miercurea aceasta, 2 martie - moment în care comitatele și orașele vor putea să își stabilească propriile politici privind măștile de protecție pentru școli.