ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 8 februarie 2023: 
 

Atacantul ghanez Christian Atsu nu ar fost salvat din dărâmături după cutremurul care a lovit Turcia, potrivit rudelor sale, dar și antrenorului său și agentului său de imagine, anunță ȘtiripeSurse, care citează news.ro.

Contrar celor anunțate marți, fotbalistul ghanez Christian Atsu încă nu a fost găsit, la două zile după violentul cutremur care a lovit Turcia și Siria. Rudele lui au declarat miercuri pentru AFP că încă nu au știri despre jucătorul care evoluează la clubul turc Hatayspor.

Ambasada Ghanei în Turcia și Federația de Fotbal din Ghana susțineau că jucătorul a fost găsit în viață

Ambasada Ghanei în Turcia și Federația de Fotbal din Ghana au declarat marți că atacantul a fost găsit în viață în dărâmăturile unei clădiri prăbușite, însă antrenorul echipei Hatayspor, Volkan Demirel, și managerul de imagine al lui Atsu au declarat miercuri că sunt îngrijorați pentru fostul jucător de la Chelsea și Newcastle. „Veștile pe care le am nu sunt bune, nu a fost încă găsit sub dărâmături”, a spus Demirel într-un mesaj audio către AFP.

Gaynor Fascione, agentul de imagine al lui Christian Atsu, care este în contact cu familia jucătorului rămasă în Marea Britanie, a vorbit despre „o situație foarte supărătoare”. „El este încă dispărut. Clubul nu l-a căutat încă prin toate spitalele”, a declarat ea pentru AFP. „Toată lumea încearcă să găsească centrul medical unde ar putea fi Atsu”

 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Christian Atsu, fotbalistul ghanez care a jucat la Newcastle, în prezent la clubul Hataysporar din Turcia, ar fi fost găsit în viață, după ce s-a aflat că a fost prins sub dărâmături în urma cutremurului, relatează Metro.

Fotbalistul internațional ghanez a fost victima cutremurului devastator de 7,8 grade.

El se afla împreună cu alți jucători și cu personalul de la actuala sa echipă, Hatayspor din Super Lig turcă, în interiorul unei clădiri care s-a prăbușit complet.

Colegii săi de echipă au fost scoși în viață, dar locul unde se afla Atsu rămăsese neclar.

La scurt timp după, publicația portugheză A Bola a anunțat între timp că fotbalistul a fost salvat și dus la spital. El a fost scos de sub dărâmături marți dimineață. Jurnalistul turc Yagiz Sabuncuoglu a informat că jucătorul este în stare bună, după ce se afla tocmai la etajul 9 al unei clădiri care s-a prăbușit în urma cutremurului de luni dimineață, după cum relatează ȘtiripeSurse crae citează News.ro. Aceasta a fost, poate șansa sa...

Se pare că acesta suferă de dificultăți de respirație și de leziuni la piciorul drept.

Anterior, Newcastle United declarase că "se roagă pentru vești pozitive", postând pe Twitter o fotografie a lui Atsu, care a jucat pentru echipă între 2016 și 2021.