ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laurene Powell Jobs, pe care site-ul american de știri Vox o descrie ca fiind „una dintre cele mai importante filantroape din lume", este văduva fondatorului Apple și miliardarului Steve Jobs. Ea a devenit o superputere secretă în spatele unei vaste rețele de instituții media, organizații și politicieni de stânga.
 
Forbes o menționează pe Jobs ca fiind una dintre cele mai bogate zece femei de pe planetă, cu o avere netă de aproximativ 16 miliarde de dolari, provenită în principal din acțiunile familiei sale la două dintre cele mai mari companii din lume: Apple și Disney, se arată într-un editorial marca Breitbart News

Redactorul-șef al Breitbart News, Alex Marlow, a analizat evoluția influenței lui Jobs în noua sa carte, „Breaking the News: Exposing the Establishment Media's Hidden Deals and Secret Corruptions”, care expune legăturile ascunse dintre establishment-ul mass-media și stânga activistă. 

Marlow o compară pe văduva lui Steve Jobs cu George Soros, scriind:

„Dacă există un personaj cunoscut comparabil cu Laurene Powell Jobs, acesta este miliardarul de origine maghiară George Soros. El este catalogat drept „filantrop”, dar funcționează, totodată, ca o bancă ambulantă pentru extrema stângă globalistă. La fel ca Open Society Foundations a lui Soros, principalul catalizator pentru influența lui Jobs este Emerson Collective (EC), organizația filantropică pe care a fondat-o și pe care o conduce. Emerson Collective, potrivit Forbes, este „o societate cu răspundere limitată hibridă, de binefacere și de investiții”. Aceasta este o descriere destul de ambiguă, care pare să îi permită să se implice și în afaceri și în opere de caritate, fără a fi vreodată prea explicită în privința domeniului de activitate principal. Nu sunt sigur în care dintre cele două categorii se încadrează, dar se întâmplă ca EC să dețină și the Atlantic.”

Marlow citează „Inside Philanthropy”, un site de știri despre mari fundații filantropice și donatori bogați, creat de David Callahan în 2013, care a a numit-o pe Jobs „cel mai puțin transparent mega-donator din 2019”.

Continuându-și analiza, jurnalistul american explică:

„EC funcționează în esență ca o afacere privată deținută de trustul personal al lui Jobs. În acest fel, nu este obligată să se supună normelor de transparență impuse de autoritatea fiscală și se poate implica mai liber în activități politice. Este o manevră perfidă și vicleană, dar, având în vedere cât de multe instituții media sunt susținute financiar sau ideologic de Jobs, nu este surprinzător faptul că nu s-au făcut prea multe investigații cu privire la aceste legături. La urma urmei, dacă lucrezi în mass-media, s-ar putea ca ea să fie șefa ta într-o zi. Sau poate că deja este.
 
Presa și politica de stânga sau goarna propagandistă și tancul ideologic 
 

„The Atlantic” a publicat ceea ce este poate cea mai mare știre falsă a alegerilor din 2020. Pe 3 septembrie 2020, redactorul-șef Jeffrey Goldberg a scris un articol cu titlul-bombă: „Trump: Americanii care au murit în război sunt „ratați” și „fraieri”.” Articolul susținea că Donald Trump, în timp ce se afla în Franța pentru a comemora pușcașii marini americani care au murit în Cel de-Al Doilea Război Mondial, i-a denigrat pe soldații americani care au murit în luptă.

Deși conținutul articolului se baza doar pe surse anonime, nu a fost niciodată dovedit și a fost infirmat de nenumărate surse înregistrate, inclusiv de mai mulți adversari de-ai lui Trump, acesta a avut o putere incontestabilă în fluxul de știri. Sincronizarea a fost impecabilă. De fapt atât de bună, încât a ridicat suspiciuni că the Atlantic ar fi fost coordonat cu campania lui Biden. Articolul a apărut într-o seară de joi, iar până în dimineața următoare un grup de stânga numit VoteVets a realizat deja o reclamă anti-Trump pornind de la acest subiect, care a fost difuzată la emisiunea „Morning Joe” de pe MSNBC. 

Deși „The Atlantic" poate fi „perla coroanei” imperiului mediatic al lui Jobs, nu este singura. Jobs este, de asemenea, acționară la „Axios”, un canal de știri de prestigiu din D.C., cu o emisiune de televiziune pe HBO. În plus, ea finanțează „Mother Jones” și „ProPublica”, ambele aparținând stângii activiste, dar care fac și reportaje consistente. Emerson Collective a stabilit, de asemenea, un parteneriat cu „NowThis”, un site de știri video virale, foarte stângist, care se adresează milenialilor (tinerilor născuți după anul 2000).

Jobs a finanțat, între altele, și ACRONYM, o companie de tehnologie care a pompat 25 de milioane de dolari în „Courier Newsroom”, care pretinde că finanțează redacții locale independente din întreaga țară. În realitate, Courier este mult mai partizan. Joshua Green, de la Bloomberg, a descris Courier ca fiind „planul stângii de a strecura știri care să influențeze votul în fluxurile de pe Facebook” sub masca unor „știri hipertargetate din orașul natal". „NewsGuard”, câinele de pază al presei de centru-stânga, a fost și mai cinic: „Courier și Acronym exploatează pierderea semnificativă suferită de jurnalismul local pentru a crea și disemina ceva de care chiar nu avem nevoie: propagandă partizană hiperlocală".”
 
Moartea presei scrise, exploatată de vampirii de tip Soros și Jobs
 

Marlow le dă dreptate, subliniind că „declinul presei scrise și al presei independente a creat o oportunitate pentru partizanii cu bani de a-și spăla activismul politic prin intermediul unor branduri media consacrate. Courier arată cât de departe a ajuns această exploatare.”

„Pe lângă faptul că susține marile branduri media, Emerson Collective sprijină în mod activ Partidul Democrat”, arată mai departe autorul volumului „Breaking the News”. „De exemplu, în 2016, EC a donat 2,5 milioane de dolari comitetului Convenției Naționale Democrate „Priorities Action USA”. Dar Jobs este mai mult decât o mare donatoare democrată. Secretarul pentru educație al lui Obama, Arne Duncan, și administratorul serviciilor generale, Dan Tangherlini, fac parte din EC. Se spune că Jobs ar avea o relație personală „strânsă” cu Kamala Harris, care a fost senatoare de California înainte de a deveni vicepreședinte. În mod firesc, „The Atlantic” a potopit-o cu aprecieri pe Harris, abia abținându-se să o susțină în timpul primarelor democrate din 2019-20.

Laurene Powell Jobs a urmat cursurile Facultății de Finanțe Wharton de la Universitatea din Pennsylvania și Stanford, a lucrat pentru Merrill Lynch și Goldman Sachs, s-a măritat profitabil și a moștenit o grămadă de bani, iar averea sa este legată de unele dintre cele mai mari companii din lume. Ea reprezintă establishment-ul.

Cea mai prestigioasă publicație deținută de ea, The Atlantic, a fost fondată de Ralph Waldo Emerson, omonimul Colectivului Emerson, și a avut ca motto constitutiv „fără partide sau clici”. Acel sentiment este rizibil astăzi, sub conducerea lui Jobs. Este una dintre armele preferate ale establishment-ului democrat corporatist. În biroul Emerson Collective se află o pictură murală inspirată de celebrul discurs „Ballot or the Bullet”/„Votul sau glonțul” al lui Malcolm X; discursul, care se referă în mare parte la drepturile civile și la naționalismul negru, este extrem de critic la adresa Partidului Democrat și a albilor puternici. Ce ar crede acești oameni despre o moștenitoare plutocrată din domeniul tehnologiei care își însușește numele și moștenirile lor ca parte a unui tenebros joc de putere politică?

Nimeni nu știe, iar lui Laurene Powell Jobs cu siguranță nu-i pasă”, conchide redactorul-șef al Breibart News.