ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iris Bryson, o asistentă juridică din St. Simons Island, Georgia, aștepta cu nerăbdare să se pensioneze și să aibă ocazia de a călători prin țară, scrie The Defender.

Bryson lucra cu normă întreagă, mergea pe jos trei kilometri în timpul pauzelor de prânz, avea grijă de cei trei câini ai săi și se bucura de munca în curte și grădinărit - asta până la 20 ianuarie 2021, când a primit prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19.

"Acum, mâinile mele nu mai pot tasta", a declarat Bryson, acum în vârstă de 71 de ani, pentru The Defender. "A trebuit să renunț. Acesta a fost un lucru important. Îmi place să lucrez în curte și nu pot face asta din cauza mâinilor și a echilibrului meu".

Bryson și soțul ei, Larry, au povestit experiența lor într-un interviu în exclusivitate pentru The Defender. Ei au furnizat o documentație amplă pentru a-și confirma povestea.

Medicii de la Clinica Mayo, "speriați de moarte" să atribuie simptomele unor leziuni provocate de vaccinuri

Iris a început să se simtă rău imediat după ce a primit prima doză de vaccin.

"Am simțit un pic de greață", a spus Iris, care a primit vaccinul într-o dimineață de miercuri. "Vineri, m-am trezit cu o durere ascuțită între umăr și picioare, dar a dispărut... Mai târziu, în acea dimineață, mă pregăteam să merg la serviciu. Luasem micul dejun, mi s-a făcut greață și mi-am pierdut micul dejun, așa că am decis să rămân acasă".

Ea a spus că "s-a prăbușit pe canapea" și de fiecare dată când se ridica, se simțea dezechilibrată și "nu-și putea controla picioarele, mai ales partea dreaptă".

Pe măsură ce simptomele ei se înrăutățeau, și-a sunat vecina, o asistentă medicală, care i-a spus: "Pare a fi un accident vascular cerebral, trebuie să mergi la spital".

Iris a petrecut o săptămână în spital, unde medicii i-au administrat fluide intravenoase și i-au făcut o puncție lombară, sau puncție medulară. A fost examinată de un neurolog, Dr. Lori A. Trefts, de la Southeast Georgia Health System.

"Inițial, Dr. Trefts a diagnosticat-o ca fiind un accident vascular cerebral spinal", a spus Larry. "Dar apoi, două zile mai târziu, a revenit și a spus "nu, acum avem rezultatele complete ale tuturor testelor și nu este vorba de un accident vascular cerebral spinal, ci de mielită transversală provocată de injecția cu COVID"."

Trefts susține până în prezent că vaccinul COVID-19 a provocat mielita transversală, a declarat Larry.

Larry a descris simptomele lui Iris:

"Sarcinile simple pe care înainte le îndeplinea cu ușurință sunt acum imposibile. Nu poate să țină sau să care nimic și să meargă în același timp, să deschidă sticle, conserve, cutii, să pregătească mesele, să își hrănească, să își plimbe și să își îmbăieze animalele de companie, să se îngrijească de igiena personală, să se spele singură, să conducă, să socializeze, să aibă relații intime, pe lângă grădinăritul ei.

"Hobby-ul ei preferat era croșetatul și lucrul cu acul din tinerețe. Viața așa cum o știam noi a dispărut cu siguranță".

După ce a fost externată din spital, Iris a vizitat campusul din Florida al Clinicii Mayo din Jacksonville, în speranța de a primi tratament suplimentar. Dar "au fost inutile", a spus ea.
 
Deși medicii de la Clinica Mayo au fost reticenți în a atribui simptomele lui Iris leziunilor provocate de vaccinul COVID-19, neurologul ei a fost mult mai dispus să facă această legătură - și să o facă publică.

Împreună cu Dr. Patrick McLean, Trefts este autorul unui articol de revistă, "Mielita transversală la 48 de ore după administrarea unui vaccin COVID 19 cu ARNm", publicat în 2021, în Neuroimmunology Reports.

Ziarul local al lui Iris, The Brunswick News, a publicat, de asemenea, un articol despre leziunile provocate de vaccin și experiența ei post-vaccinare. Cu toate acestea, Iris a declarat că nimeni altcineva din mass-media sau din comunitatea științifică nu a contactat-o.

Tăcerea se extinde și la agențiile guvernamentale.

La 23 martie 2021, Iris a depus o cerere de despăgubire la Programul de compensare a leziunilor cauzate de contramăsuri. Acesta este organismul guvernamental, aflat sub egida Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS), unde victimele leziunilor provocate de vaccinul COVID-19 își pot depune cererile de despăgubire.

Cu toate acestea, potrivit lui Larry, după un răspuns din 18 martie 2022 de la HHS în care se preciza că cererea inițială conținea "informații insuficiente" și după furnizarea ulterioară a documentației solicitate, "nu am mai auzit nimic de la nimeni... literalmente, nimeni nu ne-a contactat deloc".

El a adăugat:

"Ne simțim ca și cum am fi lăsați singuri aici să ne ocupăm de asta zilnic. Ne simțim singuri în această bătălie, deoarece agențiile guvernamentale și organizațiile înființate pentru a ne ajuta nu răspund. Este ca și cum, dacă vor continua să ne ignore, vom dispărea."

El a spus că sunt "binecuvântați" că au reușit să facă față consecințelor financiare ale rănii - acum "cu mult peste 100.000 de dolari din buzunar, aproximativ 150.000 de dolari în acest moment", a spus Larry.

"Ne putem descurca cu asta. I-am scos din economiile noastre. Dar sunt oameni acolo care nu pot, iar ei nu primesc niciun fel de asistență, niciun răspuns".

"Continuăm să ne luptăm să mergem înainte

Leziunile lui Iris au pus în așteptare planurile de pensionare ale cuplului.

"[Iris] era foarte activă pentru o persoană de 69 de ani", a spus Larry. "Amândoi încă lucram. Scopul nostru era să ne pensionăm la 70 de ani ... și să vizităm cât mai multe dintre cele 50 de state în anii sănătoși care ne-au mai rămas. Am cumpărat o rulotă de călătorie cu a cincea roată. Aveam de gând să pornim la drum și să călătorim".

El a spus că speră că Iris va fi suficient de mobilă într-o zi pentru a călători, așa cum a planificat.

Iris a povestit pentru The Defender că atunci când a venit acasă de la spital, a fost țintuită într-un scaun cu rotile. După ce a primit terapie fizică la domiciliu, "m-au pus pe, eu îi spun "rollator" - un umblător cu roți".

După ce a început terapia cu celule stem, însă, ea a reușit să efectueze un anumit grad de mișcare fără acest dispozitiv, folosind în schimb un baston.

"Pur și simplu nu mă simt suficient de sigură afară ca să mă plimb și să mă clatin fără ceva care să mă ajute", a spus Iris. "Ies puțin afară și încerc să fac ceva în curte, dar este doar afară. Nu realizez nimic".