ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Mediafax a obținut al doilea dosar al premierului Florin Cîțu, în urma unei solicitări oficiale. Dosarul dezvăluie publicului faptele și mărturiile, în ordine cronologică, așa cum se regăsesc și reies din documentele aflate în dosar.

Dosarul dezvăluie că, la 6 ani după plecarea din SUA, pe 21 iulie 2008, Florin Cîțu a fost chemat în judecată în instanța din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii..
 
La șase ani de la plecarea actualului premier român din Statele Unite, pe 21 iulie 2008, avocatul Charles L. Litow depune o plângere la Tribunalul Districtual din Atoryl, Iowa, prin care arată că este împuternicit de firma americană Clarke Jordan Financial LC să introducă un proces împotriva lui Florin Vasile Cîțu.
 
Maryland Nationa Bank LA, un important creditor de carduri de credit pentru consumatori, care fusese cumpărat cu doi ani înainte de către gigantul Bank of America, pentru suma de 35 de miliarde de dolari și, ulterior, cu 1,9 miliarde de lire sterline de către grupul bancar britanic LLoyd's,, își vânduse la acea vreme unele din creanțe firmei de recuperare Clarke Jordan Financial, LC, din Iowa.
 
După cum relatează presa americană, la MBNA mulți directori erau angajați ai FBI. În plus, fondatorul băncii, Charles M. Cawley, era un apropiat al familiilor Bush și Biden.
 
În perioada acestor evenimente în care era citat de instanța americană, Florin Cîțu era director pentru Piețe Financiare la ING Bank Romania.
 
Într-o postare pe Facebook, Ludovic Orban i-a cerut premierului să-și ceară scuze pentru aventurile sale americane::

"Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca, în următoarea declarație publică, să le ceară scuze cetățenilor români că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui. Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului, în toate discuțiile pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea mea pentru cele mai importante funcții în stat”.

Al doilea dosar al lui Florin Cîțu, publicat de Mediafax ( FOTO) 
 
 
 
 
 
 
 
Integral la Agenția Mediafax