ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



A doua rundă negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-șef european nu s-a finalizat cu o concluzie, europarlamentarul PSD Gabriela Zoană acuzând miercuri lipsa de transparență și secretomania negociatorilor, scrie Mediafax.

„A doua rundă negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-șef european nu s-a finalizat cu o concluzie. (...) S-au discutat proceduri, atribuții, lucruri generale. Consiliul a solicitat ca desemnarea să fie făcută pe bază de profesionalism, pe criterii profesionale. Înțeleg că doamna (Judith - n.r.) Sargentini s-ar fi opus discutării CV-urilor sau pregătirii profesionale ale candidaților”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.
 
Următoarele runde de negociere vor avea loc pe 4 aprilie și pe 10 aprilie.

Lipsa informațiilor oficiale a fost criticată de europarlamentarul PSD Gabriela Zoană.„Nu știu și nu înțeleg, cred că niciun coleg eurodeputat, indiferent de statul pe care-l reprezintă, nu înțelege și nu este de acord cu această secretomanie, nu înțelege de ce există o atât de mare secretomanie, când e vorba de o funcție publică europeană. În mod firesc, după fiecare rundă de negocieri, ar trebui să existe o declarație publică, iar membrii PE ar trebui să fie informați corect despre stadiul negocierilor”, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriela Zoană.