ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Ionuț G., un cetățean din Neamț care se declară ”om viu” în viață și nu persoană, adept al unei ideologii care nu recunoaște autoritatea Statului Român, a fost arestat de Judecătoria Sinaia, informează Ziarul Incomod.


După cum se știe, bărbatul a condus  pe drumurile publice  un autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă care se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Florin Ionuț G. a fost prins de un echipaj al poliției rutiere circulând pe DN1 cu o mașină radiată din Germania și neînmatriculată în România. Fapta s-a întâmplat în anul 2020.

Deși a fost citat de nenumărate ori, contactat telefonic, dar și prin intermediul rețelelor de socializare, căutat prin toată țara, șoferul a ignorant polițiștii și a refuzat categoric să vină la audieri, invocând că este cetățean suveran și, prin urmare, nu recunoaște statul.

lorin Ionuț G. avea obligația să se prezinte periodic la poliție, fapt care nu s-a întâmplat. Când polițiștii l-au contactat telefonic și i-au cerut să vină la secție, individul le-a cerut să nu-l mai deranjeze întrucât se află într-o vizită.

”Totodată, în cuprinsul procesului-verbal încheiat cu ocazia aducerii la îndeplinire a mandatului de aducere se arată că inculpatul a fost contactat telefonic, ocazie cu care a declarat că se află la niște cunoștințe și că nu se va deplasa la instanță, solicitând să nu mai fie deranjat”, se arată în actul de acuzare.

Astfel, dat fiind atitudinea acestuia, instanța a decis arestarea bărbatului în lipsă, iar în prezent se află încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova.