ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre vorbitorii care au luat cuvântul la demonstrația împotriva „pașaportului verde” din 2 octombrie din Piazza Verdi din Como, Italia, s-a numărat Marco Cosentino, medic, farmacolog și profesor universitar din Insubria. Cosentino a aprofundat o serie de aspecte legate de „vaccinurile” Covid, informează Lapekoranera.it.

Medicul a ilustrat câteva date privind reacții adverse grave ale serurilor Covid survenite în cazul unor minori sănătoși, relatează QuiComo.it într-un material video. 

Un studiu realizat de ModeRNA afirmă că a fost depistată în medie o reacție gravă la fiecare patru minori vaccinați (mai exact, la fiecare 3,9 minori vaccinați). 

„Nici una dintre acestea nu a fost o reacție letală”, a precizat Cosentino, „dar mulți dintre ei au avut nevoie de tratament și au fost spitalizați timp de patru, cinci, șase sau șapte zile. Este mult, este puțin? Pentru mine este mult. Aceasta nu este o injecție antitetanos, care să dea cel mult un pic de febră”, a concluzionat medicul.

Studiul ModeRNA confirmă că „vaccinul” nu previne infectările asimptomatice, între grupul care a primit placebo și cel care a primit vaccinul numărul de infectări asimptomatice fiind aproape egal, susține prof. dr. Marco Cosentino.

El a făcut pe Facebook o postare mai amplă în care își explică punctul de vedere:

„AICI, COMO 
Sâmbătă seara, la Como, am avut ocazia să spun multe lucruri în cele aproape două ore de conversație cu publicul pe care mi le-au acordat organizatorii, cărora le mulțumesc în continuare pentru invitație. Înțeleg de ce, printre multele idei (vigilența asupra reacțiilor adverse la medicamente și vaccinuri, tratamente, evaluarea eficienței vaccinurilor și altele), unora poate că le-a sărit în ochi mai ales una dintre cele mai recente date pe care le-am menționat (https://www.quicomo.it/video/cosentino-vaccini-reazioni-avverse-como.html), de altfel preluată cu greutate din publicația companiei care produce Moderna, ca Pfizer, vaccinurile covid cu ARN.  Eu unul am fost impresionat de datele raportate în studiul Moderna și - deși sunt deja convins că vaccinarea copiilor este complet inutilă - mi se pare astăzi că o astfel de cifră ar trebui să închidă orice discuție, într-o lume a bunului simț.

Prin urmare, mă întorc la sursa datelor, pe care le-am publicat și discutat deja sâmbăta trecută, pentru a invita părțile interesate la o lectură atentă și la o evaluare corectă a dovezilor (https://www.dropbox.com/s/nn8xulgz79hwqmu/L95_Set_2021.pdf - de la pagina 3).

Dacă se dorește să ne ținem de datele științifice, acestea sunt cele de care dispunem în prezent (alături de multe altele care sunt în întregime coerente). În comparație cu credința, știința are avantajul că nu necesită o adeziune oarbă, ci mai degrabă verificarea metodei și a meritelor. Mai mult, știința adevărată și credința adevărată sunt mult mai asemănătoare decât s-ar putea crede la prima vedere, dacă este adevărat, așa cum este adevărat, că un Părinte al Bisericii precum Sfântul Augustin a scris cu multe secole în urmă: "Credo ut intelligam, intelligo ut credam". Cred pentru a înțelege, înțeleg pentru a crede.

Notă: mulțumesc celor care mi-au amintit de Sfântul Augustin ca răspuns la referința mea la "credo quia absurdum est" a lui Tertulian, care, în opinia mea, ilustrează atât de bine scientismul galopant al acestor vremuri”, a scris Marco Cosentino, luni, pe Facebook.