ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O versiune timpurie a COVID-19, care pare să fi fost cultivată în laborator, a fost descoperită în eșantioane provenite de la o firmă chineză de biotehnologie. Descoperirea dă greutate afirmațiilor conform cărora virusul ar fi putut fi la început un experiment de laborator care s-a răspândit din greșeală, scrie The Telegraph.

Experții în bioinformatică de la Universitatea de Medicină Veterinară și de la Universitatea Lorand din Budapesta, Ungaria, au făcut descoperirea din greșeală în timp ce examinau datele genetice din eșantioanele de sol colectate din Antarctica la sfârșitul anului 2018 și începutul anului 2019.

Probele au fost trimise la Sangon Biotech din Shanghai pentru secvențiere în decembrie 2019, unde au fost contaminate cu o variantă de COVID-19 necunoscută anterior.

Vicontele Ridley, autorul cărții Viral: The Search for the Origin of COVID-19 (Căutarea originii COVID-19), a declarat
 
"Mutațiile unice dau de înțeles că este o variantă ancestrală. Așadar, dacă a fost secvențiat să zicem la jumătatea lunii decembrie, înainte ca cineva să fi identificat virusul la oameni și să fi început să încerce să îl cultive în laboratoare, atunci acest lucru indică faptul că în 2019 vor exista mostre secrete în laboratoare".