ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După încheierea zilei de 3 noiembrie, cu diferențele de fus orar corespunzătoare pentru noi, realitatea alegerilor din America a devenit una curat suprarealistă, cu fraude masive, documentate, care continuă până azi, 6 noiembrie. A început să fie pus în aplicare programul pregătit de ceva vreme și asupra căruia Donald Trump a atras atenția, program care are un singur scop : fabricarea lui Joe Biden ca nou președinte al SUA (și al imperiului global). Suntem foarte aproape, o zi sau două, și Joe Biden va fi declarat președinte de toată media înregimentată (CNN, New York Times etc. în SUA, dar și media mainstream din alte țări occidentale) și de Big Tech, care îl cenzurează deja grosolan pe Donald Trump, președintele încă în exercițiu. 

Echipele de avocați ale lui Donald Trump, conduse de Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului, au depus deja contestații în justiție, dintre care unele au fost admise și altele respinse. Trebuie știut că în SUA magistrații sunt la rândul lor democrați sau republicani, adică sunt aleși și ei prin vot direct. Miliardarul George Soros a investit în ultimii ani sume mari în campanile procurorilor – la noi, ne amintim de susținerile acordate unor Monica Macovei, Laura Codruța Kövesi și alte figuri din aparatul de justiție. Dar sesizările către Curți ale avocaților lui Trump pentru fraude de diferite feluri nu duc neapărat la succese sigure.

Trump și republicanii au, în mare, de partea lor poporul – oameni înstăriți, vechi familii, clasa medie și o foarte întinsă clasă muncitoare sărăcită de mondializare, adică America adevărată, în concret, partea centrală a SUA, de la Nord la Sud, lume mult mai interesată de viața cotidiană internă decât de marile fantezii globaliste și militariste. Biden și democrații au de partea lor tot Sistemul, birocrația de vârf, oligarhii, Wall Street-ul, Big Tech, Big Pharma, media centrală, organizațiile feministe, Antifa, Black Lives Matter, multe universități, intelectuali publici și, în general, locuitorii din marile orașe de pe cele două Coaste, de Est și de Vest. Lupta aceasta – cu conotații de 1821 la noi, între "popor” și "tagma jefuitorilor” – este, evident, inegală.

În urmă cu patru ani, Donald Trump a beneficiat de efectul de surpriză, resimțit de adversari, care erau foarte siguri de victoria lor, încât au fost prinși nepregătiți să fraudeze, să întoarcă rezultatele, să falsifice și să disimuleze. Se spune că alegerile în America se fraudează de multă vreme, de pe vremea lui George W. Bush și Barack Obama. De altfel, Joe Biden a fost surprins spunând, fie și din greșeală, cum adesea i se întâmplă, că democrații, încă de pe timpul lui Barack Obama, ar fi "implementat organizația de fraudă electorală cea mai largă și mai cuprinzătoare din istorie”.

America pare să se găsească, după alegerile din 3 noiembrie, între o lovitură de stat aplicată prin alegeri presupus democratice și un posibil război civil, cu dictatură militară la ieșire și poate chiar destrămarea SUA. Asta mai ales dacă Donald Trump va reuși să ducă plângerile penale în fața Curții Supreme. Care ar trebui să-i acorde victoria în alegeri. Atunci ar putea începe ce e mai rău. Cele vreo 400 de milioane de arme aflate în posesia populației ar putea fi folosite. Situația e, oricum, explozivă din cauza crizei Covidului și a crizei economice. De altfel, Donald Trump a anunțat azi, 6 noiembrie, că nu recunoaște victoria lui Joe Biden. De câteva luni, democrații au promovat în media "scenariul” acestui refuz de recunoaștere a înfrângerii – o înfrângere neconfirmată de realitatea votului legal. Dimpotrivă chiar, Trump a beneficiat de un vot mult mai substanțial din partea populației de culoare și a celei hispanice.

Cum se vor acomoda America și lumea cu un președinte Joe Biden, impus de Sistemul global, cu dosarele lui de corupție prezentate pe larg deja în toată presa lumii ? Iar Kamala Harris, care l-ar putea înlocui, e senatorul situat cel mai la stânga, mai la stânga decât socialistul Bernie Sanders. Ce autoritate ar putea avea un președinte american ales în condiții atât de discutabile ? Trump și trumpiștii oricum nu vor dispărea – mai grav, s-ar putea să aibă un cuvânt greu de spus în Senat și în Camera Reprezentanților în urma votului recent, în care așteptata performanță democrată nu s-a confirmat.

Prima reacție a piețelor la eventualitatea « Joe Biden președinte » s-a constituit într-o cădere bruscă a dolarului. Rămâne de văzut cât de șifonată va fi democrația americană după asemenea acuze de fraudare a alegerilor. Poți să te gândești că așa arată o lume condusă de oameni foarte în vârstă, cu foarte mulți bani, preocupați numai de planurile lor infernale, indiferenți la opinia publică americană și la cea internațională.