ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directori de centre, psihologi, asistenți sociali, voluntari, reprezentanți ai centrelor de sprijin, membri ai unor organizații, persoane care vor să deschidă centre sau lucrează cu femeile în criză de sarcină, din România dar și din R. Moldova, au participat în perioada  4-6 octombrie 2019 la Bușteni, la prima Conferință Națională pentru Sprijinirea Femeilor în Criză de Sarcină.  Un eveniment pe care organizatorul,  Centrul Sf. Alexandra”, dorește să-l țină și anul viitor.
 
„Cu câțiva ani în urmă, un reporter m-a întrebat: „Când v-ați decis să vă implicați în domeniul pro-viață, ați avut un plan amplu, ați știut unde veți ajunge?” Am râs, gândindu-mă la drumul cu încercări și cu multe necunoscute străbătut până atunci.
Nu, nu am știut, ci am mers înainte răspunzând practic la situații care apăreau. Iar multe dintre situații erau de criză de sarcină. Zeci, sute. A apărut nevoia unor oameni profesioniști și s-a înființat Centrul Sf. Alexandra”, scrie pe site-ul centrului, Alexandra Nadane.

Cele trei zile ale conferinței s-au desfășurat astfel:

În după-amiaza zilei de vineri participanții și-au prezentat activitatea, au făcut schimb de experiență, și-au împărtășit bucuriile pe care le au și dificultățile cu care se confruntă.

Programul de sâmbătă a inclus patru sesiuni:

Sesiunea I „Managementul proiectelor și centrelor de sprijin pentru femeile în criză de sarcină” susținută de Alexandra Nadane, director executiv în cadrul Centrului de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sf. Alexandra Împărăteasa” din București.

Sesiunea a II-a: „Rolul asistentului social în sprijinirea femeilor în criză de sarcină”, susținută de Mirela Andrei, asistent social în cadrul Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa” di București.

Sesiunea a III-a „Protocoale de lucru pentru evaluarea și consilierea femeilor în criză de sarcină. Rolul consilierului pentru criza de sarcină”, susținută de Psih. Dr. Andreea Olteanu, asistent formator în consiliere în cadrul Institutului SPER și Președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Copilului și a Familiei.

În ultima sesiune, „Obiective și planuri de viitor”, participanții au creat un grup de lucru pentru cei care lucrează în domeniul sprijinirii femeilor în criză de sarcină pentru a dezvolta împreună în mod profesionist proiectele de sprijin pentru femeile în criză de sarcină. Pentru a sprijini în mod constant profesionalizarea celor care lucrează în domeniul sprijinirii femeilor în criză de sarcină, Centrul de consiliere „Sf. Alexandra” va organiza lunar webinarii pe teme din acest domeniu.

La final, participanții la conferință au lăsat o serie de mesaje, în care descriu experiența celor trei zile.