ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 15 decembrie, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 37/2015 pentru modificarea și completarea Legii cetățeniei române nr. 21/1991, informează Administrația Prezidențială.

Conforn OUG, "cetățenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin care a contribuit în mod deosebit la protejarea și promovarea culturii, civilizației și spiritualității românesti, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate".

De asemenea, "cetățenia româna poate fi acordată, la cerere, persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin care poate contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanțe deosebite în domeniul sportului, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în strainatate".

Textul legii precizează că, în cazul sportivilor, solicitantul va reprezenta România în loturile naționale, în conformitate cu reglementarile statutare ale federației sportive internaționale la care România este afiliată.