ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clădiri simbol ale Capitalei, cum ar fi Teatrul Nottara și Cinema Patria, dar și zeci de restaurante riscă să-și pună lacăt. Se află în clădiri cu bulina roșie, iar legea care interzice orice fel de activitate publică în aceste locuri a fost promulgată de președintele de Klaus Iohannis.

Barurile, restaurantele, magazinele, băncile și cinematografele care funcționează în clădiri cu risc seismic trebuie mutate în alte sedii care să nu pună în pericol viața cetățenilor.

Conform noii legi, toți proprietarii clădirilor nesigure, în care se desfășoară activități publice, indiferent că este vorba despre cluburi, magazine, teatre, cinematografe sau bănci, trebuie să facă expertiza imobilelor, scrie stiripesurse.ro.

În cazul în care aceste spații se încadrează în categoria unu de risc, atunci activitatea trebuie oprită.

Cea mai afectată zona va fi Centrul Vechi. Aici sunt zeci de restaurante și baruri care riscă să cadă în cazul unui cutremur. Unele dintre ele sunt zugrăvite și arată bine la exterior, dar stâlpii de susținere sunt foarte slăbiți.

Potivit Asociației Centru Vechi, 14 cladiri vizate ar trebui la inceputul lui ianuarie să se închidă.

Pe lista neagră se află și clădiri simbol ale Bucureștiului. Cinematograful Patria și Teatrul Notara, de pe Bd Magheru, s-ar putea trezi cu lacătul pe ușă pentru totdeauna. Proprietarii care locuiesc in acelasi imobil nu vor sa consolideze cladirea, iar primaria nu gaseste bani pentru consolidare.