ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar două zile de la încheierea summitului NATO de la Vilnius, peste 750 de militari din Forțele Navale Române, din alte structuri ale sistemului național de apărare, precum și din Bulgaria, Belgia, Franța, Grecia, Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii (NAVEUR, Alabama National Guard) și Turcia vor desfășura activități în comun în Portul Militar Constanța și în raioanele de instrucție din partea de vest a Mării Negre. Activitățile au loc în cadrul Exercițiului multinațional, de nivel tactic, „Poseidon 2023”, care are loc în perioada 14-21 iulie, transmite Cotidianul.

"Obiectivele principale ale Exercițiului «Poseidon 2023» vizează creșterea nivelului de interoperabilitate între structurile participante, precum și evaluarea și certificarea capabilităților Forțelor Navale Române pentru misiunile NATO și UE și pentru activitățile de apărare națională.
 
De asemenea, «Poseidon 2023» pune accent pe creșterea capabilităților operaționale și a nivelului de instruire a tuturor forțelor participante, exersarea procedurilor și tacticilor de luptă NATO, în context multinațional întrunit, în mediu maritim, terestru și aerian, pe utilizarea regulilor de angajare și a procedurilor NATO pentru comandă, control și comunicații. Exercițiul reprezintă o oportunitate bună pentru a consolida nivelul ridicat în domeniul planificării, conducerii și evaluării activităților specifice luptei contra minelor, luptei la suprafață și luptei antiaeriene”, se arată în comunicat.