ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Finalizată în proporție de 80%, Catedrala Națională va fi sfințită pe 25 noiembrie, în prezența a sute de invitați, inclusiv patriarhii tuturor Bisericilor Ortodoxe. Până la ziua cea mare, pe șantierul viitoarei Catedrale Naționale se lucrează intens în aceste zile, fiind realizate ultimele lucrări înainte de momentul sfințirii edificiului.
 
Acum muncitorii pregătesc turnarea plăcii de la cota +45 din zona altarului, iar trei dintre turlele mici sunt complet finalizate. La turla Pantocrator se finalizează  în acest moment turnările de sub cota + 91 metri, unde se va monta o platformă specială pentru etapele viitoare, informează Trinitas Tv, citată de basilica.ro.

„Se lucrează la partea de armătură și zidărie și betoane la turla numărul doi din dreapta turlei-clopotnițe și la turlele 3 și 5 pe partea de nord a catedralei. În zona altarului se va finaliza turnarea pereților de sub placa de la cota +45 m în cel mai scurt timp, asta însemnând săptămâna viitoare, urmând să cofrăm și să turnăm și placa de la această cotă”.

„În zona pronaosului se montează în continuare elemente din șerpanta metalică care va înveli această zonă, iar la turla Pantocrator în zece zile consider că se va încheia turnarea ultimei porțiuni din turlă până sub cota +91 m, urmând să se ridice imediat eșafodajul platformei de la acea cotă care va fi suport pentru cofrajul turlei care va închide turla Pantocrator”, a declarat pentru sursa citată Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Detalii despre etapele construirii locașului de cult, despre arhitectură, dar și despre simbolistică puteți afla consultând site-ul oficial dedicat Catedralei Naționale.