ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După luni de campanie, alegerile prezidențiale americane intră în miezul subiectului: Carolina de Nord, unul din statele cele mai disputate ale duelului între Donald Trump și Kamala Harris, lansează vineri operațiunile de vot prin corespondență, transmite AFP, citat de Agerpres.

Carolina de Nord va începe după-amiază trimiterea a peste 10.000 de buletine de vot celor care nu doresc să se deplaseze în persoană pentru a vota la 5 noiembrie.

Etapa este cu atât mai importantă, cu cât acest stat din sud-est face parte din cele șapte sau opt care ar putea determina câștigătorul alegerilor prezidențiale.

În 2020, Donald Trump, președintele în funcție, a învins la limită în fața lui Joe Biden în Carolina de Nord. Acum însă, actuala vicepreședintă Kamala Harris contează pe afro-americani și tineri, două electorate impulsionate de candidatura sa, pentru a-l învinge pe republican.

Cei doi candidați la Casa Albă sunt în prezent umăr la umăr în sondaje.

Vineri, Trump va ține de la ora locală 12.00 (16.00 GMT) o conferință de presă la New York, după care va pleca în Carolina de Nord, unde va vorbi în fața unui puternic sindicat al polițiștilor.

Sâmbătă, el se va adresa la un miting de campanie în Wisconsin, un alt stat puternic disputat.

Rivala sa, Kamala Harris, a mers joi în Pennsylvania, sediul ei de campanie, pentru a pregăti confruntarea organizată pe 10 septembrie de postul ABC la Philadelphia.

Harris, care nu a acordat decât un singur interviu de când s-a lansat în cursă, va avea o discuție la un post de radio hispanofon la mijlocul zilei.

Pentru a-i convinge pe americani în următoarele 60 de zile, Harris se va baza pe un buget considerabil.

Echipa sa de campanie a anunțat că a strâns 361 milioane de dolari în august, adică 'de trei ori mai mult' decât tabăra adversă, după cum a dat asigurări.

Astfel, suma totală strânsă de la intrarea vicepreședintei în campanie, după retragerea lui Joe Biden pe 21 iulie, se ridică la 615 milioane de dolari, din care 404 milioane sunt disponibili în acest moment, a anunțat echipa lui Harris într-un comunicat de presă.

Nu mai puțin de 370 de milioane de dolari vor fi cheltuiți de campania Kamalei Harris pe publicitate electorală, difuzată la televiziune și pe internet, între 2 septembrie și alegerile din 5 noiembrie.

Echipa de campanie a lui Donald Trump, la rândul său, a anunțat miercuri că în august au fost strânși 130 de milioane de dolari, și că, în total, 295 de milioane de dolari sunt disponibili imediat.