ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Britanica Ghislaine Maxwell este judecată la New York pentru trafic de persoane în scopuri sexuale și alte acuzații, informează MSN.

Maxwell este acuzată că ar fi racolat fete minore pentru pedofilul Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale. Acesta a murit în închisoare în 2019.
 
După arestarea sa, care a avut loc anul trecut, Maxwell, în vârstă de 59 de ani, și-a așteptat procesul - care va dura în jur de 6 săptămâni - într-o închisoare din SUA.
 
Maxwell, care are și cetățenie americană și franceză, a pledat nevinovată la toate acuzațiile formulate împotriva ei.
 
Epstein a murit în celula unei închisori din New York pe 10 august 2019, în timp ce își aștepta, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune, procesul pentru acuzațiile de trafic sexual.

Procesul lui Ghislaine Maxwell, fiica mogulului media Robert Maxwell, a început luni, 29 noiembrie.
 
Potrivit unei scrisori a avocatului lui Maxwell, apărarea va spune că acuzatorii ei ar putea avea amintiri eronate.

În scrisoare se spune că vor fi aduși psihiatri de renume pentru a depune mărturie în apărarea ei.
 
Care sunt acuzațiile?

Maxwell este acuzată că l-a ajutat pe Epstein să abuzeze sexual fete minore.

Procurorii americani susțin că ea „a jucat un rol fundamental în atragerea și abuzarea sexuală a minorelor”.

Patru capete de acuzare se referă la anii 1994-1997, când, potrivit actului de acuzare, ea se număra printre cei mai apropiați asociați ai lui Epstein, având, totodată, o „relație intimă” cu acesta.
 
Alte două acuzații - de complicitate la trafic de persoane în scopuri sexuale și de trafic sexual de minore - au fost formulate în cadrul unui rechizitoriu modificat și se referă la perioada 2001 și 2004.