ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele precum SUA și Israel, care și-au început rapid campania de vaccinare, se confruntă acum cu un declin al persoanelor doritoare de a se vaccina. Dacă, în SUA, numărul mediu al persoanelor vaccinate era în aprilie de 3 milioane, acum a ajuns la 2,6 milioane. Astfel, "ponderea celor care nu doresc vaccinul este în creștere”, relatează Smart Radio, citând AFP.

De pilă, în Israel s-a vaccinat complet 57,9% din populație, în timp ce pretinsa imunizare ar putea fi atinsă doar dacă se vaccinează 67% din populație

Psihologul Jocelyn Raude a relatat existența a două scenarii post vaccinare. Astfel în primul scenariu, "scenariul fericit, este să ne gândim că situația se va îmbunătăți în timpul verii, presupunând că vaccinurile sunt eficiente împotriva variantelor și că obiceiurile vechi, cum ar fi îmbrățișarea și strângerea mâinilor vor reveni treptat. Unii anticipează luni oarecum nebune, marcate de exaltare”, în timp ce al doilea scenariu este "mai trist, chiar catastrofal”. „Trebuie să rețineți că noile variante care scapă de imunizarea generată de vaccin ar putea continua să circule și acest lucru seamănă puțin cu ceea ce am văzut în ultimele luni", afirmă psihologul.

Raude a mai menționat că "Multe țări au mers foarte, foarte departe în ceea ce privește restricționarea și ridicarea libertăților individuale (cu închideri, stingeri, etc.) și probabil că vom regăsi din nou această problemă când se va termina vaccinarea. Vor apărea apoi întrebări etice majore, la care nu avem încă un răspuns”, citează smartradio.