Marian Munteanu a anunțat, printr-un comunicat de presă postat pe siteul său oficial, că a demarat procedurile de înființare a platformei civice naționale "Alianța Noastră".  Data a coincis cu ziua în care s-au sărbătorit 98 de ani de la revenirea Basarabiei în cadrul României.

Fostul lider al studenților din anii '90 a mai spus că începând de luni, 28 martie, vor fi inițiate demersurile pentru dobândirea calității de persoană juridică.

De asemenea, Marian Munteanu a făcut publică și proclamația noii sale organizații către poporul român, în care explică motivele care au dus la necesitatea înființării Alianței. Între acestea sunt: neîncrederea dintre cetățenii României și principalele grupări politice decizionale, încălcarea drepturilor "civile, social-politice, economice, patrimoniale, culturale ale cetățenilor României", ignorarea intereselor legitime ale "angajaților și angajatorilor români, ceea ce a condus la raspandirea a milioane de compatrioti in toate colturile lumii precum si la diminuarea dramatica a ponderii capitalului autohton in economia nationala", denigrarea valorilor și instituțiilor fundamentale ale civilizației românești, nefructificarea prezenței în UE și a parteneriatului strategic cu SUA, dar și constatarea că majoritatea cetățenilor nu este reprezentată civic sau politic.

În Proclamație, Alianța Noastră susține că va funcționa ca o "asociație de persoane, grupuri și alte entități - formale și informale - menită să asigure o eficientă împreună lucrare a energiilor și resurselor societății civile românești".

Conform documentului, Alianța Noastră își propune încurajarea democrației directe, oprirea înstrăinării terenurilor agricole, a resurselor solului si subsolului, recuperarea celor instrainate abuziv sau ilegal; oprirea oricaror interventii care pun in pericol climatul, apa, resursele naturale si, in general, mediul inconjurator, susținerea capitalului românesc în afaceri și reducerea decalajului economic față de UE, apărarea drepturilor identitare naționale și a valorilor fondatoare românești tradiționale și moderne: "familia, satul, scoala, biserica, armata, credinta crestina, limba romana, reperele spirituale, culturale si istorice", dar și blocarea tentativelor de a "modifica, prin diferite forme de constrangere, actualul profil - etnic, cultural sau religios - al României".

"In viziunea fondatorilor Alianței, România este o țară creștină, liberă, primitoare, pașnică și tolerantă, ai cărei locuitori au drepturi imprescriptibile asupra teritoriului național, asupra modului de organizare și funcționare a statului român, a instituțiilor sale și a întregii noastre societăți. Aceste drepturi și prerogative au fost câștigate și apărate timp de milenii, de generații întregi de români. Ele nu sunt negociabile.

Vrem o Romanie cu adevarat democratică, o țară de oameni liberi, egali în drepturi și îndatoriri, aflată într-un parteneriat constructiv și demn cu vecinii, aliații și prietenii noștri", încheie Marian Munteanu.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews