ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„După o viață dedicată Universității „Dunărea de Jos” din Galați, colegul nostru, prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan, a plecat dintre noi, în dimineața acestei zile, prea devreme și prea neașteptat. Noi cei care l-am cunoscut suntem profund marcați de trista veste, motiv pentru care transmitem atât familiei care trece prin clipe nemăsurate, cât și prietenilor apropiați, SINCERE CONDOLEANȚE!”, a anunțat în urmă cu puțin timp, rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, Puiu Lucian Georgescu.

„Nu pot sa cred ….

Profesorul Iulian Gabriel Bîrsan, fost Rector al Universității Dunărea de Jos din Galati, fost Deputat, fost Decan al Facultății din Cahul. Un om de colectie, un om nobil…un om drag sufletului nostru …”, a scris și avocata și prezentatoarea de emisiuni TV din Galați, Biatris Martis.

„A murit azi, 27.08.2022, o zi cu o semnificație aparte, fiind Ziua Națională a Republicii Moldova. Prof. univ. dr. ing. Iulian-Gabriel Bîrsan a contribuit la dezvoltarea relațiilor interuniversitare între cele două state românești, creând astfel prima punte peste granițe.”, consemnează Facultatea Transfrontalieră UDJG.

„Comunitatea academică a Facultății de Inginerie regretă profund trecerea la cele veșnice a colegului nostru Profesor dr. ing. DHC Iulian Gabriel BÎRSAN.

Domnul profesor va rămâne în memoria noastră ca un manager și specialist de excepție, dedicat dezvoltării universității și formării de tineri cercetători, un colaborator și un coleg model, implicat activ în activitățile de management universitar, didactice și de cercetare desfășurate de-a lungul carierei. Ne despărțim cu tristețe de dl. prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN, dar îi vom păstra recunoștință veșnică și o neștearsă amintire.

Dumnezeu să vă aibă în pază, DOMNULE PROFESOR!”, au scris colegii de la Facultatea de Ingineri din Galați prezentând și un text In Memoriam.

Cauzele morții nu au fost încă dezvăluite.