ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani, la spital, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate, susține Antena 3.

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutățit continuu, decedând joi în jurul orelor 14:50. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care și o pneumonie care i-a fost fatală, afirmă sursa citată. Rămâne de văzut însă ce va stabili autopsia drept cauză a morții, dacă se va afla.

Prima declarație a soției: ”N-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauză de COVID”. 

De altfel, cîntărețul a fost internat în luna iunie după ce de asemenea a fost internat în casă și a fost găsit inconștient de către apropiați. Atunci medicii au reușit să îl stabilizeze, a fost chiar și la o cinică de recuperare. 

De această dată, organismul lui Benone Sinulescu a fost prea slăbit, iar medicii nu au mai reușit să facă nimic. Potrivit soției artistului, acesta devenise optimist în ultima perioadă și spera că starea sa de sănătate se va îmbunătăți. Dar de duminică, atunci când au apărut ultimele semne de neputință, starea sa a fost din rău în mai rău. 

Artistul născut la data de 24 mai 1937 și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micuțului Benone îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, de unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat și în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!