ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul realizator de televiziune, scriitor și critic de artă, Radu George Serafim, a murit, în urmă cu două zile, din câte a aflat redacția ActiveNews. Acesta va fi incinerat în cursul zilei de luni, conform unor surse. Deși a fost jurnalistul care a înființat redacția Viața Spirituală, gazetarul TVR a fost și mare mason. El a candidat în 2006 pentru funcția de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România contra lui Eugen Ovidiu Chirovici dar a pierdut în fața omului lui Adrian Năstase, cel care a acordat organizației oculte rangul de asociație de interes public, sprijinită de stat.

Prin 2018, îl găsim în altă masonerie de prin România, ca Mare Maestru: „Adunarea Generală a Marii Loji Regulare a României, reunită la București în mod statutar, și-a ales noul Mare Maestru. De la data de mai sus, noul Mare Maestru al Marii Loji din România este Ilustrul Frate Radu George Seraphim 33 º.

Fratele Radu George Serafim s-a născut în 1947 și a fost inițiat ca Maestru Mason în anul 6000 A∴L∴.

În această perioadă de aproape 20 de ani, în Ordinul Francmasoneriei, a parcurs toate etapele perfecționarii, atribuindu-i-se Demnitatea de Mare Maestru de Onoare Ad Vitam al Marii Loji Naționale din România și a Marii Loji Regulare A României, precum și distincții importante acordate de multe alte Mari Loji, în România și în întreaga lume.

Fratele Radu George Serafim a lucrat, in toată viața sa profana, în domenii literare și filosofice. Este doctor în filosofie și a fost membru al diferitelor organizații media din domeniu - presa scrisă și televiziunea (în perioada 1993-1997 a fost Director General Adjunct al Televiziunii Române). Fratele Radu George Serafim este autorul a numeroase lucrări științifice despre spiritualitatea umana, precum și a unor volume de proză și poezie.

La Adunarea Generală a Marii Loji Regulare A României, cu ocazia alegerii sale la Înalta Demnitate de Mare Maestru, el a subliniat importanța stabilirii unei noi etape a "Renașterii spiritului masonic" cu scopul de a promova, cu o nouă Forța, principiile masonice în mentalitatea popoarelor.”, scria organizația citată.

Câțiva foști colaboratori și-au adus omagiile pe rețelele online de social-media:

Titi Dincă: „A trecut la cele vesnice Radu George Serafim. (...) Lui se datoreaza existenta emisiunilor de televiziune cu continut religios in Romania - Redactia Viata Spirituala unita cu cele de istorie si traditii au rezistat intr-un fel sau altul pana prin 2013, adica vreme de 22 ani. Dumnezeu sa il odihneasca si sa il pretuiasca asa cum merita un suflet bun!”

Dona Tudor: „GEORGE RADU SERAFIM zis PIPĂ, trecut acum la cele vesnice, era, din timpul vietii, istorie. El intemeiase, in Televiziunea Romana, cu figura lui impozanta, cu temeinicia pregatirii lui doctorale si ironia persiflanta, usturatoare, un tip singular de gazetar.

Am lucrat impreuna in Redactia Emisiunilor Economice, condusa de Sorin Pamfil apoi, in anul ‘90 la prima campanie electorala organizata in TVR iar in anii 2000, in „zbaterea sindicala” de a scoate TVR-ul de sub jocul politic. A fost un vizionar in materie de televiziune, un jurnalist de inalta clasa, un om de cultura cu studii academice remarcabile, creator, inovator in organigrame si programe de televiziune.”

Luminița Velciu: „Cruce și răscruce: Radu și-a fumat ultima Pipă...

Am primit acest mesaj azi-noapte și din fericire dormeam când a venit, căci altminteri nu aș fi pus geană pe geană...

Radu George Serafim este unul dintre stâlpii Televiziunii Române de care eu m-am sprijinit în meseria pe care am început-o în 1990. El a creat Redacția Viața Spirituală și a deschis drumul publicisticii închinate istoriei religiilor și credinței într-un timp în care oamenii învățau să se întoarcă la biserică. A dat pâine multor ziariști care au lucrat și încă mai lucrează în TVR. (...)

Ca om cu o cultură, o educație, o erudiție și o carismă extraordinare, Radu George Serafim rămâne unul dintre cei mai speciali oameni din viața mea. Și nu am nici o îndoială că această Plecare l-a găsit pe deplin pregătit.”