ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscuta actriță Raquel Welch a murit miercuri la vârsta de 82 de ani, potrivit Epoch Times.

Decesul ei a fost confirmat într-o declarație publicată de Jane McKnight, managerul ei din Los Angeles.

Welch a intrat în atenția publicului larg cu rolul ei din "Fantastic Voyage", o aventură științifico-fantastică din 1966, interpretând un membru al unei echipe medicale miniaturizate injectată în corpul unui diplomat rănit.

Succesul ei în acest film a fost urmat de o apariție mai târziu, în același an, în drama fantastică preistorică "One Million Years B.C.".

Alte apariții pe ecran la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970 au inclus roluri principale în "Bedazzled", "Bandolero!" "100 Rifles", "Myra Breckinridge" și "Hannie Caulder".

A câștigat un premiu Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un musical sau comedie pentru interpretarea sa din filmul "The Three Musketeers" din 1973.

S-a născut în Chicago și a avut numele real Jo Raquel Tejada. Tatăl ei a fost un inginer aeronautic din Bolivia. Familia ei s-a mutat în California când era mică. Mai târziu a studiat balet înainte de a participa la o serie de concursuri de frumusețe.

A câștigat pentru scurt timp un trai ca model și chelneriță de cocktailuri înainte de a candida pentru roluri în filme și de a intra în industria cinematografică cu roluri mici în 1964 în drama "A House Is Not a Home" și în musicalul lui Elvis Presley "Roustabout", care a făcut-o remarcată.

Ea a continuat o carieră de peste jumătate de secol, apărând în peste 30 de filme și 50 de seriale de televiziune, iar ca antreprenor a fost implicată într-o linie de succes de peruci, HairUWear, precum și într-o colecție de bijuterii și produse de îngrijire a pielii.