ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tenorul Stephen Gould, care a anunțat la începutul acestei luni că a fost diagnosticat cu cancer incurabil al căilor biliare, a murit, anunță Daily Mail.

Cântărețul de operă avea 61 de ani.

Agentul lui Gould, Stephanie Ammann, a confirmat faptul că cântărețul a murit marți, în Virginia.  Nu au fost disponibile imediat alte detalii.

El s-a născut Stephen Grady Gould în Virginia în 1962.

Gould a fost un heldentenor american care a făcut o carieră internațională. A cântat de aproximativ 100 de ori la Festivalul de la Bayreuth, în special în rolurile Tannhäuser, Siegfried și Tristan, toate trei chiar într-un singur an, în 2022. 

Și a avut peste 3.000 de reprezentații în musicalul emblematic de pe Broadway, The Phantom of the Opera, de Andrew Lloyd Weber.

Cântărețul s-a retras în această vară de la Festivalul Bayreuth din Germania.

Acolo era programat să interpreteze rolurile principale din Tannhäuser și Tristan und Isolde și Siegfried din Götterdämmerung.

Gould a declarat că a făcut acest anunț după ce Festivalul de la Bayreuth s-a încheiat săptămâna trecută, deoarece "nu am dorit ca ceva să întunece realizările din acest an".

Apărând frecvent ca un tenor eroic, Gould a cântat în multe dintre marile teatre de operă din lume. 

El a debutat în ciclul Ring de Richard Wagner la Bayreuth în 2006, obținând aplauze în timpul celor patru nopți de spectacole dificile.

Associated Press l-a numit "un interpret natural atrăgător, neobișnuit de atletic și tineresc, așa cum îi stă bine eroului adolescent" în timpul interpretării sale din cel de-al treilea spectacol al Ringului, Siegfried.

Potrivit Clinicii Mayo, cancerul tractului biliar adesea nu provoacă niciun simptom în stadiile incipiente. 

Adesea este descoperit din greșeală - de exemplu, prin analize de sânge de rutină sau prin imagistică efectuate pentru un motiv fără legătură.

Îi supraviețuiește sora sa.